New
Prognoza vremena
DOM
DOM

LAK ZA NOKTE - PRAKTIČAN SAVEZNIK


lakovi za nokte copy copy

U današnje vrijeme, lakovi za nokte su jeftini, pa većina žena ima cijelu kolekciju boja i nijansi. Mana tih lakova je činjenica da za kratko vrijeme prestaju biti mazivi. Nemojte ih bacati jer vam mogu biti od pomoći u druge svrhe...

Ako se lak za nokte u potpunosti stvrdnuo, najbolje ga je razrijediti s razrjeđivačem laka za nokte, proizvodom kojeg se može naći na tržištu. Ali, za praktičnu upotrebu laka za nokte u domu, dovoljno je razrijediti ga s par kapi acetona.

Praktična upotreba laka za nokte

1. Navedite konac u ušicu igle

Vrhom konca prođite po četkici laka za nokte. Pričekajte da se lak osuši, pa na najbrži i najlakši način uvedite konac u ušicu igle.

2. Zaustavite poderanu nit na najlonkama

Premažite vrh poderane niti bezbojnim lakom za nokte i pričekajte da se stvrdne. Isto možete učiniti i s vunenim ili končanim odjevnim predmetom na mjestu paranja.

3. Dugmad

Premažete li ušivenu dugmad bezbojnim lakom za nokte, neko vrijeme možete biti sigurni da dugmad neće otpasti.

4. Organizirajte ključeve

Obojite svaki ključ drugom bojom laka kako biste lakše zapamtili koji je ključ za što. Imat ćete veselu, šarenu hrpicu ključeva, a lak neće smetati kod umetanja ključa u bravu.

5. Zalijepite kovertu

Rub koverte premažite lakom za nokte i koverta će biti čvrsto i sigurno zalijepljena.

6. Nakit

Metalni prsten stajanjem na zraku može oksidirati i promijeniti boju. Kako bi nakit što duže bio kao novi, premažite ga bezbojnim lakom za nokte. Isto možete učiniti s ukosnicama, raznim vijcima.

7. Ukosnice

Želite li da vaše ukosnice prate nijanse vaše garderobe, lakovima za nokte ih prebojajte u željene boje.

8. "Zamaskirajte" oguljene cipele

Lakom za nokte što sličnijem boji cipela premažite oguljene dijelove ili oštećenja na cipelama.

9. Označite kutije u domu

Kutije s uspomenama ili čak teglice sa začinima možete označiti uz pomoć raznobojnih lakova za nokte. Možete i zalijepiti papirić s nazivom, pa ga prebojiti prozirnim lakom kako bi slova ostala postojana.

10. Blagdanske kuglice u novom ruhu

Poigrajte se sa starim kuglicama ili nabavite nove, prozirne ili jednobojne. Uz malo mašte imat ćete doista originalne ukrase za bor.

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner