New
Prognoza vremena

DRUŠTVENE IGRE - PRAVILA IGRE

IGRA ASOCIJACIJE


igra asocijacije

Ovu igru može igrati dvoje ili više igrača. Ako je više igrača, igra se u timovima, pa svaki tim bira svoju temu za igru acocijacije; priroda, književnost, film, glazba, sport, povijest, osoba...

Pravila igre

Otvaraju se polja u tablici sa stupcima od A do D i retcima od 1 do 4. Najbolje i najpreglednije je ako imate ploču po kojoj se piše kredom ili prikaz na ekranu.

Igra se može započeti na više načina:

1. U prva polja se mogu upisati prve riječi za rješavanje stupaca.

2. Da bi se otkrila prva riječ u polju, možete prvo pogađati slova u riječi.

3. Riječ u prvom polju igrači mogu otkrivati uz pomoć igre pantomime.

Otvorena polja otkrivaju pojmove koji asociraju na rješenje pojedinog stupca, a rješenja pojedinog stupca na konačno rješenje.

Nakon što otvori određeno polje, tim može ponuditi rješenje stupca ili konačno rješenje ili može proslijediti igru dalje na sljedeći tim.

Nakon što ponudi točno rješenje stupca, isti tim može ponuditi rješenje sljedećeg stupca ili konačno rješenje, ali ne može otvarati novo polje. 

Ako je ponuđeno rješenje (stupca ili konačno) pogrešno, igru nastavlja sljedeći tim. 

Kad se otkrije konačno rješenje, krug igre je gotov. 

Bodovanje

Rješenje stupca donosi 5, a konačno rješenje 25 bodova koji se i jedni i drugi pribrajaju ukupnoj sumi. Stanje bodova na kraju igre pokazuje tko je pobjednik.

Tablica za igru ascocijacije može izgledati i ovako:

igra asocijacije 2 copy
 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner