New
Prognoza vremena

IGRA I DRUŽENJE

POSJETITE VLASTITI GRAD


posjetite vlastiti grad

Vrijeme školskih praznika, godišnji odmor ili vikend mogu se obogatiti različitim doživljajima.

Maštamo o putovanju, ali nije si ga jednostavno priuštiti. Posjet kazalištu, muzeju ili kinu je uvijek zanimljiv, ali traje kratko i nije neka novost. Ako ste se zaželjeli učiniti nešto neobično, što će vam zasigurno ostati u sjećanju - posjetite i otkrijte grad u kojem živite ili grad u neposrednoj blizini vašeg manjeg mjesta.

Svaki veći grad posjeduje mnoštvo znamenitosti. Čak i ako se radi o vašem rodnom gradu, postoje kutci u koje niste zavirili, o kojima ste doduše čuli, možda vidjeli okupljene grupe turista s fotoaparatima, ali nije vam palo na pamet zaista zastati.

Poigrajte se, odlučite, opremite se i krenite u zabavni obilazak svojeg grada!

Za početak možete posjetiti turističku zajednicu ili turistički info centar i tamo dobiti preporuke, s tiskanim vodičem. Istraživati možete pješice uz povremeno korištenje javnog prijevoza, iako se većina znamenitosti obično nalazi u samoj jezgri grada.

Kako bi vaš obilazak bio što zanimljiviji, predlažemo i sljedeće:

- Prije obilaska posudite knjige o svojem gradu. Tako ćete otkriti mnoštvo činjenica i interesa na osnovu kojih ćete napraviti plan.

- Odjenite se i opremite prikladno, upravo onako kako biste napravili kad biste bili na nekom putovanju; udobna odjeća i obuća, ruksak, fotoaparat, dalekozor, bilježnica...

- Doznajte održava li se upravo u vašem gradu neki festival ili slično, postoji li kakav organiziran turistički prijevoz.

- Ako volite iznenađenja i ne želite da vaš izlet bude planski, birajte ulice kojima inače ne prolazite. Tko zna što ćete sve otkriti.
  

Više:

Legenda o imenu Zagreba

U Zagrebu postoji Sunčev sustav

Legenda o Gričkom topu

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner