New
Prognoza vremena
URADI SAMGINJOL LUTKA OD RUKAVICE


Ginjol lutka od rukavice

Ginjol ili ginjola (od francuskog: guignol) je vrsta lutke, kod koje lutkar umeće ruku unutar lutke i njome upravlja prstima. Ginjol lutke su odlične za male kućne predstave i igre pretvaranja!

"Ginjolke" se vrlo jednostavno mogu napraviti od rukavice, i to na dva načina:

1. Glava vašeg lika može biti glava neke stare i odbačene plišane igračke! Navucite rukavicu (najbolje su pamučne ili plišane rukavice). Zatim uvucite kažiprst i srednjak u glavu plišanca. Palac će biti jedna ruka vašeg lika, a prstenjak i mali prst druga. Isprobajte razne kombinacije s prstima dok ne vidite koja vam je najjednostavnija za izvedbu.

2. Potrebna vam je spužva koja će poslužiti kao glava. Izrežite spužvu u oblik lika kojeg želite. Oči, nos i usta možete zalijepiti, nacrtati ili ušiti. Za kosu možete koristiti vunicu, komadić umjetnog krzna, vatu... Spužvu probušite s donje strane kako biste unutra mogli uvući prste.


* Ako ćete trebati odrezati neki prst rukavice, nemojte ga baciti. Zalijepite ili nacrtajte na njega oči, nos i usta i dobili ste još jednu lutkicu!

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner