New
Prognoza vremena
URADI SAMKONJIĆ NA ŠTAPU


Djetinjstvo bez konjića na štapu? Razveselite mališane nezaboravnom igrom konjićem kojega ćete zajedno izraditi...

kako izraditi konjica1a
Potreban materijal:  
  • velika vunena čarapa  
  • vata  
  • štap  
  • vuna  
  • filc  
  • igla za vunu, igla za konac, konac
  • ljepilo


Izrada:

Čarapu ispunite s dosta vate kako bi glava konjića bila čvrsta, a potom otvor čarape svežite gumicom ili vunom da vata ostane na mjestu prilikom daljnje izrade.

Odrežite dio vune za usta konjića pa ga prišijte ili zalijepite na čarapu. Na isti način izradite nosnice. Usta i nosnice možete napraviti i od filca.

kako izraditi konjica-usta
Od filca izrežite okrugle oči, koje prišijte ili zalijepite na položaj kao na prvoj slici. Ukoliko ste u prilici, u hobby art trgovinama možete kupiti samoljepive "životinjske oči", što će biti još efektnije.

Odrežite 40-tak dužih komada vune. Svaku nit vune iglom provucite na peti čarape. Po sredini niti svežite čvor, kako biste dobili dvije "vlasi". Prvu vunicu provucite na početku pete, pa se spuštajte prema vratu konjića, gdje je "griva" najdulja.

kako izraditi konjica griva
Od filca izrežite uši, oblika i veličine po želji, pa ih ušijte ili zalijepite kao na slici.

kako izraditi konjica usi
Umetnite štap u čarapu, duboko koliko god vam vata dopušta (možda ćete trebati izvući dio vate). Rastvorite (presavijte) otvor čarape i nanesite ljepilo oko štapa. Zalijepite čarapu na štap. Potom glavu konjića dodatno učvrstite tako što ćete uokolo omotati i svezati komad vune.

kako izraditi konjica stap
Uzmite dugački komad vune koji će biti uzde konjića. Vunu možete omotati između nosa i očiju i potom svezati čvor ispod brade. Da bi uzde ostale na svom mjestu, čvor možete dodatno učvrstiti ljepilom ili iglom i koncem.

Konjić je spreman za utrku!

kako izraditi konjica uzde

Izvor:Thejarjouras

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner