New
Prognoza vremena
URADI SAMMAŠKARE

MAŠKARE - KAKO SE SNAĆI NA BRZINU

supermen_kostim

Ako nemate puno vremena, ovi savjeti će vam pomoći da napravite kostime iz materijala koje vjerojatno već imate u svom domu.

Pretražite kuću za inspiraciju za kostime


1.Provjerite u sobama svoje djece – Imaju li kutiju s bižuterijom? Imaju li nogometnu loptu? Ove igračke su dobre polazne točke za izradu kostima. Ogrlice kao kruna, haljine i nakit postaju kostim princeze, a nogometna lopta, prljave majce i boja za lice vašeg dječaka čine nogometašem. Ukoliko ima majicu sa znakom supermena, neka ona bude ispod bijele košulje i "ozbiljnijih" hlača. Malo gela za kosu, plastične naočale za maškare i, kao na slici, stvorili ste Clark Kenta - Supermena!

boksac_kostim2.Provjerite svoje ormare - Neke prilagodbe vaših odjevnih predmeta, mogu stvoriti zabavne kostime. Npr., staru, bijelu, mušku košulju možete poprskati bojom i eto malog slikara!
Ukoliko vaš mališan ima dječje boksačke rukavice, potrebne su vam tatine hlačice za trening, dječji kućni ogrtač s kapuljačom i ovogodišnja runda maškara može započeti!

 

Kostimi od kutija i različitih materijala


3.Živi TV ili robot - Kartonske kutije, boja i malo mašte, stvoriti će originalne kostime. Možete obojiti okvir kutije da izgleda kao TV i izrezati rupe za djetetove ruke, struk i vrat. Kombinirajte kutije različitih veličina za kostim robota. Uključite dijete u proces stvaranja i uživajte!

robot_kostim

grozde_kostim4.Prekopajte kutiju s raznim priborom - Papir, vrpce, šljokice, boje, filc i raznobojni baloni mogu svakodnevne stvari učiniti kostimom za maškare.


5.Provjerite ormariće u kući – Vreće za smeće, vrećice za dućan, aluminijske folije... Sve to može pomoći pri završetku kostima, ili biti osnova za izradu kostima (robot, astronaut, vanzemaljac...). Izrežite rupe u velikoj vreći za smeće (na tržištu ih ima crnih, plavih, žutih, zelenih...) za ruke, noge i glavu. Pripremite i druge raznobojne vrećice od koji ćete izrezivati različite uzorke i lijepiti ih na veliku vreću. Dovoljno je prepustiti se mašti i eto kostima voća, raznih životinja ili originalnih sushi rolica.
Kako izraditi kostim SUSHI ROLICA, pogledajte ovdje.

 

susi_kostim

6.Smiješni kostim - Uz malo truda, možete stvoriti duhoviti kostim koji će vas sve nasmijati. Pričvrstite razne manje predmete na odjeću vaše male maškare, pa mu počešljajte kosu češljem koji će izazvati statički elektricitet. I eto! Imate kostim magnet ili malog električara ili ludog znanstvenika...


barbi_kostim7.Koristite prirodnu boju za lice i šminku - ponekad i obična odjeća, u kombinaciji s bojama za lice i šminkom, može stvoriti "cool" kostim. Npr., obucite svoju djevojčicu u ružičasto, zavežite joj kosu u rep, našminkajte je i ona postaje Barbie lutka. Uz crne tajice, majicu, mačje uši koje ćete napraviti od kartona pričvršćenog za kolut za kosu (ako ga nemate, možete ga napraviti od folije) i boje za lice, imate ženu-mačku.


8.Klasični kostimi - Malu maškaru možete zamotati u široke zavoje iz kućne prve pomoći i imate mumiju. Traperice, stari prsluk, remen i marama oko vrata - eto kauboja. Široka raskopčana košulja, marama na glavi, pokrivalo za oko koje ćete lako izraditi, malo šminke i gusar je spreman!


Ako ste u škripcu sa vremenom, ne brinite. Uz malo kreativnosti imati ćete kostim za maškare i dobro se zabaviti!

mis_kostim101_dalmatiner_kostim
Izvor slika: Mommysavers

{lofimg src="/images/slike/MASKARE_rotirajuci.jpg"}

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner