New
Prognoza vremena

YOUTUBE KANAL "MAŠTA I SVAŠTA"

 
Masta i svasta1

"Mašta je super moć koju svi imamo i uz čaroliju mašte sve je moguće. Kada uključimo maštu svaka igra postaje zabavnija, a svaki dan ima mogućnost da postane čaroban. Mašta je poseban dar s kojim smo svi rođeni, no kako odrastamo lako zaboravimo na njega."

Kanal Mašta i svašta

U ovim #ostanidoma danima svima nam je, a posebno našim najmlađima, potrebno radosnog sadržaja. Upravo zato odlučio sam pokrenuti YouTube kanal Mašta i svašta koji je namijenjen upravo djeci, roditeljima, ali i svima onima koji razumiju važnost svoje dječje strane.

Zovem se Denis Bosak, diplomirao sam glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2018te godine i od onda do danas imao sam priliku igrati u mnogim predstavama za djecu poput Legenda o svetom Nikoli u Dječjem kazalištu Dubrava, Tri praščića- selidba  na Jadran u CK Trešnjevka, Čudesno vodstvo Julija Klovića u Klovićevim Dvorima, Neposlušna Pahulja Teatra Tirena i Male scene itd. Također bavim se i dramskom pedagogijom s djecom svih uzrasta.

Trenutna nemogućnost donošenja sadržaja izravno djeci potakla me da smislim novi način na koji mogu pomoći našim kreativcima da i u ovo vrijeme nastave razvijati maštu i kreativnost. A to je i krajnji cilj zabavno-edukativnog sadržaja koji objavljujem na kanalu Mašta i svašta.

Masta i svasta3

Sav materijal piše se, glumi, režira i montira isključivo za potrebe kanala. Pa tako imamo glazbeni segment za koji glazbu stvara nevjerojatno maštovita kompozitorica Linda Uran, segment "Pustolovine s Maštom" u kojima pratimo svakodnevne događaje s kojima se susreću glavni lik i njegov najbolji prijatelj - Mašta i segment "Mašta priča" u kojem Mašta priča priču na temelju koje je snimljen i kratki film od nekoliko minuta, a u tom posljednjem segmentu volio bih kroz nekoliko budućih filmova uključiti i upravo Vas- gledatelje. Plan je stvarati filmove i pričati priče koje su napisala upravo djeca!

Kanal postoji tek nešto više od mjesec dana, a filmovi se objavljuju jednom tjedno - u nedjelju, no već do sada su mnogi moji kolege prepoznali potrebu stvaranja ovakvog sadržaja pa su se osim Linde i Sabine Novosel (plesačice i glumice u glazbenom spotu) do sada pojavili i Vini Jurčić kao Estre (kraljica proljeća), Matija Di Giorgio (doktor za maštu) i Zrinka Jurec (prijateljica glavnog lika koja je, poput njega, shvatila koliko je važno uvijek biti svoj). A već su mi se javili i drugi kolege koji bi voljeli u buduće biti uključeni u stvaranje novih filmova! Jezični savjetnik je kroatist Andrija Jurki koji nam pomaže da u svom sadržaju kroz igru i zabavu koristimo pravilnu gramatiku i naglaske kako bi već od malih nogu svim našim gledaocima ušli u uho.

Masta i svasta2

* Na kanalu Mašta i svašta je pokrenut projekt u kojem djeca mogu napisati svoju priču, staviti ju u opis ispod videa i ako su pretplaćeni Mašta će snimiti njihovu priču! Tako djeca mogu i sama biti dio stvaranja, vidjeti svoje radove, i otkriti različite mogućnosti koje stvaranje pruža.

Pozvao bih sve najmlađe, ali i one starije da dođu na kanal i pogledaju filmove te ako im se svide kliknu SUBSCRIBE ili na hrvatski: PRETPLATI ME, napominjem da je to u potpunosti besplatno i služi samo kako bi u budućnosti bili obaviješteni kada se objavi novi sadržaj. A kako na kanalu i kažemo: "Svaki put kad se nova osoba pretplati - jedna vila, dobi krila!"

Kanal možete pronaći na ovoj poveznici: https://www.youtube.com/channel/UC66djh1u1hbgKw5GvRp85Ew

Vidimo se na kanalu Mašta i svašta! A do tada: ne zaboravite maštati!

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner