New
Prognoza vremena

POTAPANJE BRODOVA

 

potapanje_brodova1

Ovo je popularna, zabavna igra kombinatorike, za dva igrača. Cilj igre je potopiti sve brodove protivničke mornarice, a da čim više vaših brodova ostane čitavo.


PRIJE BITKE PRIPREMITE


- 2 papira i 2 olovke
- na papiru nacrtajte mrežu kvadratića (10x10)
- nacrtajte svoju flotu:
  • 1 BORBENI BROD (4 okomita ili vodoravna kvadratića u nizu)
  • 2 KRSTARICE (3 kvadratića svaka)
  • 3 RAZARAČA (svaki po 2 kvadratića)
  • 4 PODMORNICE (1 kvadratić svaka)

potapanje_brodova

Od koliko će se kvadratića sastojati svaki pojedini brod i koliko će brodova biti, igrači mogu proizvoljno dogovoriti (kao na slici).
O tome donekle ovisi koliko ćete "zakomplicirati" igru.


PRAVILA IGRE

 

Cilj je da svaki igrač pokuša prvi otkriti položaj suigračevih brodova. Svaki igrač napada skrivenu protivničku flotu, izgovarajući koordinate u protivničkoj mreži. Da bi vaša flota bila zaštićena od pogleda suigrača, na stol možete staviti improviziranu pregradu. Ako je protivnik "pogodio" vaš brod (vidi sliku- koordinata A-8), morate križićem označiti to polje i obavijestiti suigrača da je pogođen jedan od brodova. Također morate reći koji tip broda je pogođen, kao i naglasiti ukoliko je potopljen do kraja (ako su pogođeni svi kvadratići tog broda). Ako je protivnik "promašio" flotu, križićem se označava i njegov promašaj (vidi sliku - koordinata B-6).
Igrači naizmjenično "pucaju", odnosno pogađaju koordinate, a kraj igre je kad je jednom od igrača potopljena cijela flota.


potapanje_brodova2
 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner