New
Prognoza vremena

STVORITE SVOJU ZABAVNU TRADICIJU


stvorite svoju zabavnu tradiciju

Dva su ključa za uspostavljanje obiteljske tradicije; ponavljanje i iščekivanje. Kad pronađete nešto uzbudljivo što donosi osmijehe na lica vaše djece, pretvorite to u običaj; ne prečesto kako ne bi postalo nešto svakodnevno, ali redovito i dovoljno predvidljivo da postane dio obiteljiskog repertoara.

Kako običaj učiniti uzbudljivim djeci?

Započnite razgovor o tradicionalnom događanju danima prije, tako da će kad konačno dođe taj dan, vaša djeca biti izvan sebe od uzbuđenja. Iščekivanje može biti zabavno jednako kao i sam događaj.

8 ideja za samo vašu obiteljsku tradiciju

Postoje velike tradicije (blagdani, rođendani) i male tradicije - i sve su važne u ostavštini obitelji. Čak i velike tradicionalne događaje možete prilagoditi svojoj obitelji i učiniti ih samo vašima.

Donosimo vam zabavne primjere za vaše velike i male običaje, a sami ćete zasigurno biti još maštovitiji;


1.) Pretvorite rođendane u jedinstvena slavlja. Objesite balone u kuhinji noć prije rođendana, pa će vas dočekati slavljeničko jutro! Potom počastite djecu palačinkama u roditeljskom krevetu i pjevajte "Sretan rođendan" na najluckastiji mogući način...

2.) Udvostručite broj rođendana u godini. Napravite kolač u obliku pola torte napola puta do rođendana! Na ovom polufinalu nema poklona, samo smijeh, pjevanje i zabava...

3.) Činite netipične stvari koje će biti poznate samo vašoj obitelji. Npr., kad se vozite liftom (samo vi), obavezno se glupirajte uz smiješne zvukove.

4.) Imajte posebnu večeru za posebne prigode. Odredite svoje omiljene namirniceza različite događaje, kao što su kineska hrana za svaku godišnjicu, talijanska za dobru svjedodžbu, meksička večera za početak prvenstva u nogometu, itd.

5.) Proslavite godišnja doba. Svake jeseni odaberite obiteljski list, obavezno sanjkanje dan nakon prvog snijega, a voćnom salatom u vrtu proslavite ljetno računanje vremena.

6.) Aktivnosti samo za vašu obitelj; večer obiteljske komedije uz pričanje viceva i nasmijavanje ili talent show u kojemu ćete smišljati stihove na poznatu glazbu i onda na novi tekst zajedno pjevati karaoke...

7.) Večera uz svijeće. Jednom mjesečno, bez posebnog razloga, lijepo se odjenite i večerajte uz lijepu glazbu i manire za stolom, kao da ste u restoranu. Na meniju može biti i omlet, izbor hrane nije važan.

8.) Stvorite svoj vlastiti blagdan. Navečer svi skupa čitajte ili pričajte prigodne priče, a ujutro volontirajte u pučkoj kuhinji ili darujte siromašne obitelji kolačima.

Samo vi znate što može u vašoj obitelji zaživjeti kao običaj. Pokušajte s raznim idejama. Ne možete pogriješiti, u svakom ćete slučaju provesti divne trenutke sa svojom djecom i sigurno im dati nešto zbog čega vas mogu zafrkavati još godinama ("Sjećaš li se kad je mama mislila da će biti zabavno ako dočekamo tatu u kostimima za maškare?")...

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner