New
Prognoza vremena

KAKO SE IGRATI S DJECOM KAD VAM SE NE DA IGRATI


kako se igrati s djecom kad vam nije do igre

Ponekad stvarno uživamo u igri sa svojom djecom, ali ponekad nismo raspoloženi. To je sasvim u redu, jer je glavni cilj naše igre provesti vrijeme s djecom i zbližiti se s njima. Stoga, kad vam i nije do igre, vi se možete igrati na način koji vas neće opterećivati.

  • Usmjerite igru
Ne možete se aktivno igrati, ali želite biti s djetetom? Recite mu; "Želim se igrati s tobom, idemo čitati tvoju omiljenu knjigu/prelistati album s fotografijama!" Ili, uzmite neku društvenu igru (npr. s kartama), koju možete igrati i pritom odmarati u zavaljenom položaju. Na taj način možete izrađivati oblike od papira i sl., igrati igre pogađanja (npr. smislite što više riječi na neko slovo, Kaladonta, Riječi iz šešira...) U svakom slučaju, usmjerite igu tako da to odgovara i djetetu i vama.
  • Igre kućanskih poslova
Dijete se želi igrati s vama, a vi imate obaveze u kući? Pretvorite ih u igru! Sve je stvar pristupa. Ako djetetu vedro ponudite da skuha nešto s vama i za vas, sigurno će prihvatiti i zabaviti se. Improvizirajte kuharske kape od papira ili svežite marame i u akciju! Dijete može vagati sastojke, dodavati vam ih, miješati... Može slagati neopeglano ili opeglano rublje, malom krpicom očistiti neki ugao... Pustite si omiljenu glazbu u kombinaciji igranja i obavljanja posla.
  • Pogledajte film za djecu
Ovo uvijek pali. Naravno, ne prečesto. Možete iskoristiti priliku i pokazati djetetu neki film koji ste vi gledali i voljeli dok ste bili mali.
  • Izađite van kuće
Kad ste vani, vaša je pažnja više usmjerena na dijete. Možete prošeteti skupa, uočavati razne stvari, fotografirati ili samo opušteno razgovarati. Možete i sjesti u parku i odmarati na zraku.
  • Posadite biljku
Posaditi možete novu ukrasnu biljku ili začinsko bilje. Na stolu si pripremite teglice, sjeme ili sadnice, zemlju i polako se zabavljajte. Bit će malo nereda, ali i puno korisnog veselja.
  • Loptanje iz naslonjača
Dobacujte se loptom ili balonom!
  • Predstava za roditelje
Neka dijete pripremi igračke i priredi malu predstavu za vas. Predstavu možete fotografirati ili snimati. Dijete može biti i u ulozi malog pjevača, voditelja..., a vi ste sretna publika!
  • Masiranje
Lezite na trbuh i zamolite dijete da vas malo izmasira. Njega će zabavljati to što vas može nesmetano gnjaviti, a vi malo i odrijemajte!
  • Gradnja i puzzle
Igre s kockicama i puzzlama za vas mogu biti vrlo opuštajuće, a djeci su korisne i uvijek zanimljive.

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner