New
Prognoza vremena

KAKO PROSLAVITI MAJČIN DANmajcin dan 2014

Majčin dan je poseban dan, kojega slavimo drugu nedjelju u mjesecu svibnju. Majka nas je rodila, odgojila, pokušavala nam reći "da su šiške loša ideja" i još štošta nam je pokušavala reći jer joj je naša sreća ispred svega. Mama je najvažnija osoba u našem životu. Obilježite Majčin dan onako kako to ona zaslužuje, bez da obilazite trgovine.

Kako reći majci koliko je volimo i koliko smo joj zahvalni na svemu?

Čestitke će je razveseliti i razniježiti
  • Izradite čestitku s otiskom dlana, kojeg potom možete pretvoriti u cvijet s natpisom. Mali otisci su mamama divne uspomene.
  • Nacrtajte poseban crtež posvećen Danu majki.
  • Uzmite neki od časopisa koji mama voli prelistati pa negdje na sredini časopisa umetnite svoj crtež ili čestitku s lijepim riječima upućenim majci. Bilo bi odlično kad bi crtež-čestitka izgledao što sličnije stranicama u časopisu. Tu se možete poslužiti kompjuterom i printerom. Potom joj dajte časopis i recite joj neka ga prelista.

najboljoj mami clanak u novinama
Recite joj

Naučite neku od pjesmica koje možete pronaći ovdje i predajući majci čestitku ili cvijeće, izgovorite pjesmu sa srcem punim ljubavi. Vaša će majka taj trenutak pamtiti cijeli život.

Mame jurilice

Mame uvijek nekud žure i imaju nešto važno za napraviti. Natjerajte je da uspori, posjednite je i obavite umjesto nje ono što možete. Izmasirajte je i obaspite poljupcima. Dogovorite se s tatom i pripremite neki film koji bi ona voljela pogledati, okružite je njoj omiljenim grickalicama i slatkišima i omogućite joj 2 sata potpunog mira i tišine.

Kuhanje za nju

Kuhati ćete vi, a mama će sjediti i govoriti vam kako. To mame vole, baš kao i druženje s vama. Neka to bude neki jednostavan recept, ali bilo bi zgodno da uključuje tijesto, npr. napravite svoju prvu pitu od jabuka. Taj će vas kolač uvijek podsjećati na veselo druženje s vašom majkom. Važno je samo da je slušate, ne filozofirate previše i radite točno prema njezinim uputama.

Albumi sa slikama

To mame jako vole, ali nemaju baš vremena uživati pregledavajući slike. U ovom slučaju to iskoristite kao prednost, isplanirajte vrijeme kad je cijela obitelj na okupu i skupa gledajte što se događalo kroz vrijeme. Ako su vaše slike na kompjuteru, sigurno ste čuli mamu kako govori da bi ih voljela imati u albumu. Eto ideje! Za to će vam trebati nešto više vremena i suradnja s tatom, ali maminom iznenađenju i veselju neće biti kraja!

Omiljene pjesme

Uz čestitku za Majčin dan priložite CD na koji ćete snimiti mamine najdraže pjesme.


Još ideja možete pronaći ovdje!

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner