New
Prognoza vremena

SLOBODNO VRIJEME U OBITELJI 3

Poigrajte se!


konkretne_igre2

Igrice možete igrati bilo gdje i bilo kada i za njih ne trebate puno slobodnog vremena;

  • Pogađanje životinja

Zamislite jednu životinju (važno je početi od lakših životinja koje je dijete imalo priliku negdje vidjeti i zna kako životinja izgleda). Dijete postavlja pitanja kako bi pogodilo o kojoj se životinji radi, a vi na ta pitanja možete odgovarati samo s "DA" ili "NE". Npr.: "Ima li ta životinja uši?, Ima li četiri noge? Je li opasna?". Nakon određenog broja pitanja dijete pogađa o kojoj se životinji radi. Ako nikako ne može pogoditi, malo mu pomognite. Nakon što pogodi, dijete zamišlja životinju, a vi pogađate. Drugi oblik ove igre je da osoba opisuje životinju dok ostali pogađaju o kojoj životinji je riječ. Igra je jednostavna, ali razvija maštu, strpljenje, bogati rječnik i pomaže u usvajanju apstraktnih pojmova što će djetetu dobro doći kad krene u školu.

  • Abeceda

Smislite neku laganu kategoriju poput imena ili mjesta i unutar te kategorije svatko neka nađe po jednu riječ za sva slova abecede. Primjerice, ako se radi o kategoriji imena, prva osoba može reći Ana, druga Bruno i tako dalje za ostala slova.

  • Asocijacija riječi

Primjerice, prva osoba kaže jabuka, sljedeća kaže banana, treća majmun itd. To zna biti jako zabavno i smiješno.

  • Samo minutu

Zadatak je jednu minutu pričati bez zastajkivanja, zamuckivanja i ponavljanja. Djeca znaju biti iznenađujuće dobra u ovoj igri.

 

Pripremila: Tamara Komadina
mag. psihologije

Obiteljski centar PGŽ

 

Više igara pronađite u našoj rubrici Igre za djecu!


Vezani članci:


 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner