New
Prognoza vremena
Pratite nas Facebook Twitter

DOM
ŠTO SA STAROM ČETKICOM ZA ZUBE


cetkice za zube

Svaka tri mjeseca, staru bi četkicu za zube trebalo zamijeniti novom. Stara četkica obično završava u košu za smeće, a zapravo bi nam još itekako mogla poslužiti kao mala i praktična alatka u kućanstvu! Korištenu četkicu za zube možete dezinficirati na način da je operete u perilici za posuđe ili prokuhate par minuta u kipućoj vodi.

Kako nam četkica može i dalje biti korisna:
  • Čišćenje povrća
Četkica za zube može vrlo temeljito očistiti koru korjenastog povrća. Npr. krumpire prvo namočite i ostavite da odstoje nekoliko minuta, kako bi se uklonili ostaci pesticida i prljavštine. Zatim pomoću četkice izribajte krumpire koje potom možete peći u kori. Četkica za zube će vam biti odlično pomagalo i za skidanje niti s kukuruza.
  • Bojanje kose
Četkica za zube vam može olakšati nanošenje boje na korijen, a njome možete izvući i pramenove.
  • Piling usnica
Na četkicu stavite malu količinu balzama za usne i lagano istrljajte usnice kako biste skinuli suhu kožu. Potom na usne nanesite hidratantno sredstvo, i vaše će usne biti savršeno mekane.
  • Čišćenje ventila
Čišćenje otvora za ventilaciju (naročito u automobilu), može biti vrlo nespretno. Četkica za zube će doseći uska mjesta, a da nećete trebati ni skidati poklopac ventilacijskog otvora.
  • Čišćenje tostera i ribeža
Toster je teško očistiti i tu će vam četkica biti od velike pomoći. Kad se ribež pere spužvicom za suđe, spužvica se obično podere. To se neće dogoditi s četkicom za zube koja će ribež temeljito očistiti.
  • Čišćenje nakita
Uz pomoć četkice za zube i malo sredstva za čišćenje, vaš će nakit ponovno zablistati.
  • Čišćenje fuga u kupaonici
Korak do blistave kupaonice i kuhinje najčešće ometaju mjesta između pločica i elemenata - fuge, na kojima se nakupljaju vlaga i prljavština. Stara četkica za zube će savršeno "odraditi" taj posao.

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner