New
Prognoza vremena
Pratite nas Facebook Twitter

DOM
GLAČANJE BEZ PEGLE


glacanje bez pegle

Peglanje! Većini žena mrska kućna obaveza, iako znamo pripadnice ljepšeg spola koje tvrde da ih peglanje odmara! Leđa ih ne bole jer peglaju sjedeći, isključe misli, puste ugodnu glazbu i "voze".

Za one koje uvijek čeka hrpa neopeglanog rublja i od toga im se diže kosa na glavi, imamo nekoliko savjeta, uz pomoć kojih možete smanjiti hrpu za peglanje:
  • Sušilica za rublje
Razmislite o ovoj investiciji. Odjeća iz sušilice izlazi topla i "opeglana", a omekšivač nije potrebno koristiti. Postoji još jedan trik, izgužvanu robu stavite u sušilicu skupa s  vlažnim čarapama ili krpom, i nakon 15 minuta većinu odjeće nećete trebati peglati.
  • Vlaga
Prije tuširanja, na vješalicu ovjesite majicu, košulju, stoljnjak... Topla vodena para će izravnati nabore.

Drugi način je da, primjerice, košulju položite na vlažan ručnik i na njega lagano pritiskate izgužvane nabore.

Možete i smočiti vrhove prstiju pa njima prelaziti preko nabora dok se ne isprave. Ovdje treba biti oprezan s količinom vlage.
  • Fen
Mjestimični nabori se mogu ispraviti uz pomoć fena za kosu. Odmaknite fen od odjeće oko 5 centimetra pa vrućim zrakom ispravite nabore.
  • Sredstvo protiv gužvanja
Potrebna vam je sprej bočica s destiliranom vodom, u koju ćete dodati 2 žličice omekšivača i dvije žlice izopropil alkohola. Dobro promiješajte i time našpricajte izgužvani komad odjeće.

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner