New
Prognoza vremena
Pratite nas Facebook Twitter

DOM
KAKO OD DJEČJIH STVARI NAPRAVITI USPOMENE


Kako od djecjih stvari napraviti uspomene

Djeca jako brzo rastu. Kad prerastu odjeću i igračke, dođe vrijeme kad se svih tih stvari moramo riješiti da bi si osloboditi prostor. Često nam bude žao, vezani smo uz trenirkicu koju je dijete često nosilo, uz plišanca s kojim je spavalo, njegovu staru i istrošenu dekicu, figuricu s kojom ste se skupa igrali... Donosimo vam prijedloge kako na spretan i maštovit način možete sačuvati dio djetinjstva svojih mališana!

  • Vremenske kapsule

vremenska kapsula
Svake godine možete napraviti "vremensku kapsulu" tako što ćete neku manju posudicu napuniti sitnicama koje su obilježile taj period. Na posudicu možete nalijepiti naljepnicu (ili u posudicu ubaciti papirić) na kojoj će pisati neki događaji ili anegdote koje želite zapamtiti iz te godine.
  • Prekrivač od uspomena

zakrpice od uspomena
Od omiljenih majica, bodića, čarapica, pelena... možete napraviti originalni prekrivač, s ušitim imenom djeteta.
  • Foto knjiga od crteža

foto knjiga od crteza
Foto knjga je odlična za dječje crteže. Naravno, neke ćete sačuvati u "originalu", ali crteža je jako puno i svi su podjednako važni i dragi. Foto knjiga može biti i za crteže s ljetovanja, putovanja, crteže koje je dijete dobilo od prijatelja na poklon... S mnogih stranica možete besplatno preuzeti program i u svojem domu napraviti foto knjigu po želji!
  • Kuglice uspomena

kuglice uspomena
U Hobby trgovinama, ali i na drugim mjestima možete nabaviti prozirne, plastične kuglice za bor, koje se mogu otvoriti. U njih možete staviti neku manju igračkicu, male čarapice, narukvice iz rodilišta, dudu...
  • Arhiva uspomena

katalog s uspomenama
Napravite svoju arhivu u kojoj će se nalaziti fotografije i drugo što želite, s kraja svake vrtićke ili školske godine.
  • Uramljene igračke

uramljeni autici
Skupite omiljene igračkice ili nešto od odjeće i uramite ih za dečiju sobu!
  • Knjiga dječjih bisera

biljeznica s djecjim biserima
Za svako dijete nabavite bilježnicu u koju ćete zapisivati samo njegove "bisere". Na korice možete nalijepiti djetetovu sliku. Najveći "biser", koji dugo pamtite, možete napisati (ili se poigrati samoljepivim slovima) i uramiti ga!

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner