New
Prognoza vremena

LEGENDA O SNJEGULJICI


lohr_am_main

Snjeguljičin dvorac u gradiću Lohr am Main


Stanovnici njemačkog gradića Lohr am Main, tvrde da je Snjeguljica zaista postojala i da je živjela u tom gradiću. Kažu da se zvala Maria Sophia von Erthal i da je živjela u 18. stoljeću.

Maria je bila kćer bogatog zemljoposjednika, a stanovala je u obiteljskom dvorcu u kojem je danas smješten muzej. Par dječjih cipelica starih dvije stotina godina, pronađenih u dvorcu i danas se pokazuju kao Snjeguljičine cipelice. Jednu od soba ukrašava i "čarobno ogledalo". Zapravo, to je zvučna igračka iz 18.stoljeća, napravljena upravo u Lohru koji je bio slavan po izradi ogledala.

Stanovništvo Lohra vjeruje da su patuljci bili mjesni rudari koji su radili u obližnjem rudniku srebra i bakra. Kažu da su nosili svijetle, obojane, posebne kape kojima su štitili glave od kamenja.

Stanovništvo gradića smatra da imaju dovoljno dokaza da je Snjeguljica zaista postojala i to baš u njihovom gradiću. Zadovoljni su što su braća Grimm pisali baš o njihovoj Mariji i njihovom gradiću.

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner