New
Prognoza vremena
Pratite nas Facebook Twitter

ZNANOST I TEHNOLOGIJA

AUTOMOBIL NA PREKLAPANJE


Hiriko_elect-fold-car

Sve vozače koji znaju kako ponekad zna biti jako teško naći slobodno parkirno mjesto mogao bi razveseliti najnoviji automobil Hiriko Fold koji se - preklapa!

Hiriko Fold je ultra-kompaktni, električni automobil koji je dovoljno mali da stane i u najmanje prostore. Dvosjed koji između punjenja može voziti 120 kilometara ima čak i kotače koji se mogu okretati pa i bočno parkiranje postaje najjednostavnija radnja. Rezultat je suradnje grupe MIT i španjolske razvojne agencije Denokinn, piše Daily Mail.

Prototipi vozila već se testiraju u europskim gradovima, a očekuje se da bi u prodaju mogao 2013. godine za oko 12 i pol tisuća eura.

Ranije ove godine, Jose Manuel Barroso, predsjednik Europske komisije, pozdravio je Hiriko kao "rješenje krize" koja je pogodila europsku ekonomiju.

- Projekti poput automobila Hiriko igraju važnu ulogu u odgovaranju na krizu jer kombiniraju nove poslovne mogućnosti s otvaranjem novih radnih mjesta i sa socijalnom inovacijom, rekao je Barroso.

Hiriko

Izvor: 24 sata

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner