New
Prognoza vremena

TENIS ZA DJECU


tenis

Tenis je odličan sport za djecu, a s učenjem se može započeti već u dobi od 3-4 godine. Mala djeca ga trebaju učiti kroz igru, razne brojalice, utrke, igre hvatanja, bacanja lopte i druge načine.

Tenis razvija velik broj osnovnih vještina koje su potrebne za ostale sportove i aktivnosti. Idealan način upoznavanja s ovim sportom je treniranje u školi tenisa, pod nadzorom profesionalnog trenera. Osim individualnog treninga, moguće je trenirati u grupama koje su prilagođene uzrastu i teniskom znanju. Na takvim grupnim treninzima, djeca razvijaju opće sposobnosti i upoznaju se s tenisom kroz igru i različite motoričke vježbe.

Poticanje fizičkog razvoja

Tenis je kompleksan sport koji razvija sve najvažnije motoričke i koordinacijske vještine djeteta. Razvija se brzina, sposobnost promjene pravca, brzina reakcije, snaga i izdržljivost. Sve to povoljno djeluje na zdravlje djeteta, a kasnije je korisno i u drugim sportovima - udaranje, hvatanje i bacanje, udaranje u trku, ritam kretanja, procjena odskoka, rotacije i brzine lopte, kretanje u tri koraka...

Poticanje mentalnog razvoja

Tenis je tehnički zahtjevan sport, a motoričke su vještine usko povezane s važnim psihofizičkim sposobnostima. S treningom dijete postaje sposobno koncentrirati se na duže vrijeme i suočiti se s izazovima koje donosi teniski meč. Kao individualni sport, tenis zahtijeva i razvija samopouzdanje i sposobnost djelovanja pod pritiskom. S vremenom dijete postaje sposobno nositi se s uspjehom, ali i neuspjehom.

Razvijanje socijalnih vještina

Teniski klubovi osiguravaju djetetu mjesto gdje se ono osjeća samostalno, upoznaje prijatelje i zdravo provodi vrijeme u igri i tjelesnoj aktivnosti. Osim toga, većina satova tenisa organizirana je u grupi u kojoj se razvija timska atmosfera u individualnom sportu.


Ovaj se zabavan sport s loptom stvarno može preporučiti kao odličan sport za djecu, ali i za odrasle, bez dobnog ograničenja.

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner