New
Prognoza vremena
Pratite nas Facebook Twitter

PRIRODA I LJUDITKO ĆE MAZITI MALOG WOMBATA?


Wombat Derek

"Derek, osmomjesečno siroče australskog tobolčara wombata, spašeno nakon što je njegovu majku udario automobil, traži osobu koja će ga maziti..." - stoji u objavi Tasmanijske turističke zajednice.

Priča o Dereku, wombatu koji je dobio ime po muškarcu koji ga je pronašao, postala je popularna na internetskim stranicama objavljen video na kojemu trči tasmanijskom pješčanom plažom. Otad o njemu brine Tasmanijka Kate Mooney. Kate živi na otoku Flinders, smještenom na sjeveroistoku Tasmanije. O siročadi vombata brine posljednjih dvadesetak godina i dosad ih je na noge postavila više od stotinu. Trenutačno brine o njih više od petnaest. Kad odrastu i postanu spremni za život u divljini, Kate ih najčešće pušta. Da bi se nakratko odmorila od dobrovoljnih baby sitting dužnosti, Tasmanijska turistička zajednica ponudila je šansu dobrovoljcu da postane "osoba koja će maziti Dereka" .

"Zamisao o raspisivanju natječaja bila je spontana. Kad je na društvenim mrežama objavljen video Dereka kako trči pješčanom plažom, pomislili smo da bismo mogli iskoristiti priliku i ljude potaknuti da nastave razmišljati i govoriti o Tasmaniji te ih privući da je posjete." - rekao je predsjednik Turističke zajednice Tasmanije, John Fitzgerald.

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner