New
Prognoza vremena
PRIRODA I LJUDI



































































































OLIMPIJSKE IGRE RIO 2016.


Rio-2016

Igre XXXI. olimpijade (OI Rio 2016.), održat će se u Rio de Janeiru, u Brazilu. Odabir domaćina je održan u Kopenhagenu (Danska), 2. listopada 2009. Bit će to prve olimpijske igre u Južnoj Americi.

Na igrama će nastupiti oko 10.500 sportaša iz 205 zemalja tijekom 16 dana, a natjecat će se u 33 sporta; atletika, badminton, biciklizam, boks, daljinsko plivanje, dizanje utega, gimnastika, golf, hokej, hrvanje, jedrenje, judo, kajak/kanu, konjički sport, košarka, mačevanje, moderni petoboj, nogomet, odbojka, odbojka na pijesku, plivanje, ragbi, rukomet, sinkronizirano plivanje, skokovi u vodu, stolni tenis, streličarstvo, streljaštvo, taekwondo, tenis, triatlon, vaterpolo i veslanje. Ovo su prve igre koje će nakon dužeg vremena među sportovima imati golf i ragbi.

Ljetne paraolimpijske igre održat će se u istom gradu i organizaciji istog odbora. Oni su na rasporedu od 7-18 rujna, 2016.

Svečano otvorenje bit će 5. kolovoza, a zatvaranje 21. kolovoza na stadionu Maracanã Stadion 2016.


Više:

Službena web stranica Igara

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner