New
Prognoza vremena

JEDNOG DANA REĆI ĆU SVOJOJ DJECI


Jednoga dana kad mi djeca budu dovoljno velika da shvate logiku koja vodi roditelje, reći ću im:

- Voljela sam te dovoljno da bih te pitala kamo ideš, s kim si i kada ćeš se vratiti.

- Voljela sam te dovoljno da bih inzistirala da štediš i sama si kupiš bicikl, iako smo imali dovoljno novca da bismo ti to mi mogli priuštiti

- Voljela sam te dovoljno da šutim i dopustim da sama shvatiš kako te tvoj najbolji prijatelj iskorištava.

- Voljela sam te dovoljno da te natjeram da u dućan odneseš napola pojedenu čokoladu i kažeš:"Ovo sam jučer ukrao i sad sam donio novac".

- Voljela sam te dovoljno da ti dva sata budem za vratom dok ne pospremiš svoju sobu - posao za koji ti je trebalo 15 minuta.

- Voljela sam te dovoljno da ti dopustim vidjeti ljutnju, razočaranje i suze u mojim očima (djeca moraju naučiti da im roditelji nisu savršeni).

- Voljela sam te dovoljno da ti dopustim iskusiti posljedice onoga što radiš, čak i kad su one toliko bolne da meni slamaju srce.

Ali najviše od svega, voljela sam te dovoljno da kažem NE i kad sam znala da ćeš me mrziti zbog toga. Bile su to najteže bitke. Drago mi je što sam ih izvojevala jer na kraju, to su i tvoje pobjede.
 

Roditeljstvo je prekrasna i vrlo zahtjevna uloga u životu čovjeka. Ne postoje propisani i prokušani "recepti" odgoja mladog čovjeka - djeteta. Svako dijete traži svoj individualni pristup i to nas čini istraživačima djetetovog čarobnog i nepredvidljivog svijeta kako bismo mu pomogli da se razvije kao potpuno, sretno i zadovoljno biće.


Jedna mama
{lofimg src="/images/stories/mudre misli4.jpg"}

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner