New
Prognoza vremena

DJEČJI BISERI


djecji_biseri

Sjajni biseri koji slijede su "biseri" malih čitatelja Lukinog portala!

Uključite se, šaljite nam izjave i dogodovštine svojih mališana koje ćemo objaviti i pospremiti u riznicu dobrog raspoloženja,
 na Lukin portal!

 

Jasminka Vicić:

Na TV-u je dugo pričala jedna političarka, a mojem sinu je, naravno, bila dosadna i nezanimljiva. U jednom trenutku je povikao: "Eto,sad više ne možeš pričati!" Kad sam pogledala o čemu se radi, vidjela sam da je na ekran zalijepio selotejp traku političarki preko usta!


Radmila Kordić Dolenec:


Vozimo se mi sa našom curicom od 2 godine i 7 mjeseci ispod Kvaternikovog trga, pored cvjećarnica, a ona kaže: "Mama, gle cvijeće! To je tebi tata kupovao kad ste bili mladi".


Anita Baćurin:

Kad sam bila trudna 6 mjeseci, došla sam na kavu u kafić u kojem sam radila. Dok sam pila kavu, kolegici je svratila kćer iz vrtića. I onako, sva zvrkasta leti oko mene, stane, pogleda... i onda me upita;  „A zašto si ti tako debela?“
Ja, sva nesigurna, pokušavam smisliti neki odgovor, pa kažem; „Unutra je beba“.  Ona me pogleda mrko, pobjegne k mami i kaže;
„Ova teta je kao vuk iz Crvenkapice, samo ona jede djecu“.


Kocijan Mateja:

Podijelila sam klincima radne listiće na kojima treba napisati ime i prezime, adresu i sl. Kad je Nela (6) pročitala svoju adresu i mjesto u kojem živi, pitala sam ju, zna li možda poštanski broj svog mjesta.
Ona me u čuđenju pogledala i upitala; "Hmmm... Šta ti radiš u pošti?!


Silvija Mulaček:

Suprug i 2-godišnji sinčić su prošli tjedan bili kod frizerke. Nakon što ih je ošišala, frizerka je komentirala;
"Noa, kak
o ti je tata lijep s novom frizurom! Gdje ćete sada ići tako zgodni?
Noa odgovara; "Mami!"


Antonela Jelić:

Češljam ja svoju 4-godišnju kći. Ima dugu kosu i plače kako je čupam. Dolazi 2-godišnji malac i veli:
"Ja kad budem djevojčica, meni nećeš tako češljati kosu!"


Sandra Barić:

Moj sin, Teo (7 godina), je mali filozof pa je u svojim razmišljanjima znao nasmijati sve ukućane.
Ovo su samo neki od njegovih "bisera":
1. Dojila sam njegovu tek rođenu seku, a on se malo povukao i iz pristojene udaljenosti promatrao što se događa..
Malko se mrštio pa sam ga pitala što ga muči, a on me je upitao: Mama, jesi ti krava?

2. Moja majka i ja smo razgovarale o tome kako bi prodaju stana trebalo oglasiti letkom koji bi poljepili po stupovima u našem
kvartu. Moj sin nas je slušao i zaprepašteno viknuo; "Jeste normalne? Doći će policajac i kazniti vas, ići ćete u zatvor!
To mogu lijepiti samo gradonačelnik i oni koji rade cirkus!".


Mirella Božić:

1. Vozim se s kćeri (3 god.) u autobusu, samo dvije stanice do stana, a ona će vozaču; "Čiko, moja mama nema kartu!"!

2. Moja mala Snješka i ja smo bile u crkvi, na Krizmi. Dok je biskup išao prema nama, ona me stiskala za ruku, pa kaže;
"Evo Sveti Nikola!"Danijela Dimovski:

Moja kći Leona(4,5 god) je mjesila tijesto za kolačiće i teta joj kaže da stavi i klinčić da joj kolačići bolje mirišu.
Dođe ona kući i pita tatu; "Ti si tatice mirišao dok si bio klinčić (klinac)?
On je samo zbunjeno gleda, a ona nastavi; "Pa, sad baš više ne mirišeš jer si veliki?!".


Snješka:

Išla sam s kćeri u crkvu. Župnik je trebao sjesti, ali mu se haljina zakvačila za stolicu pa mu je mali ministrant pomagao.
Kaže meni moja curica; "Mama, mama, hoće on sad njega šišati?!"


Sandra Mamić:


Frana je čuvala nona i cijelo jutro je čekala majstora... Kad je majstor oko podne javio da danas ne može doći, nona je onako ljuta rekla; "joj baš mi to ide na živce!", a Fran joj je odgovorio; "Tako je i mama jučer rekla tati da joj isto ide na živce!"


Valentina Šmisl:

Moj 3-godišnji sin Gabrijel je naučio dosta naziva za životinje na engleskom. Nismo neko vrijeme ponavljali, a pitala sam ga kako se na engleskom kaže svinja. Gabrijel mi je odgovorio; "Pajcek!" (tako tata govori).


Anita Baćurin: 

1. Moj mališan ima 27 mj., još uvijek priča slabo, ali je već sada veliki šaljivđija. Tako je neki dan otišao kod djeda i bake, gdje mu žive i stričevi. Baka i djed su imali goste, a on se uzletio po kući gore dolje pa je uočio kako mu stric ide u wc. Ušao je u sobu i objavio svima; „Striko kaka“.

 

2. Prošli mjesec smo išli do grada obaviti neke obaveze, i nakon svega sjednemo u kafić na kavu s mojim roditeljima. I tako, dok smo pričali, uzme sin čašu sa stola punu soka, prolije sebi na glavu i kaže; „vuče(vruče)“. Skočili smo, ali bilo je kasno. I što ćemo sad, nemamo rezervnu majcu. Tada je djed ustao i pošao mu kupiti. Kad deda se ustao novu majcu. I tako moj sin krene s djedom, kupe novu majcu, vrate se u kafić, sjednu, mi se okrenemo, a on opet uzme čašu, izlije ostatak soka na glavu pa kaže; „O noo, ajme…dida pupi dugu“!


Josipa Maričić:

Pita me kćer; "Mama, jesu li kornjače muško ili žensko? "Ne znam"- kažem ja, a ona mi odgovori; "Pa dobro onda, vidjeti ćemo kad narastu hoće li imati dugu ili kratku kosu!"


Davorka Perak:

Vozi tata naša 3 bisera u autu pokraj poglavarstva i pita najstarija; "Tata, ko' ovdje radi?" Tata odgovara; "Bandić, jel' znaš ti ko' je on?" A na to će najmlađi i najveći biser među njima; "Šerif! Kak' ne znaš?!"


Suzana Vrtarić:

Moj petogodišnji sin je došao na očni pregled. Kako mu "bježi" oko, potrebne su mu naočale sa flasterom.
Sjeo je i pitao doktora; "Hoćeš mi operirati oči da mi ne bježi oko?" Doktor mu je rekao; "Neću, ja ne operiram."
Mali pita; "A šta ćeš mi onda raditi?" Doktor mu kaže; "Samo ću te pogledati i onda ćeš dobiti naočale sa flasterom, pa ćeš gledati na jedno oko." A moj sin ispali kao iz topa; "Nećuuu! Nisam ti ja gusar da gledam na jedno oko!"
I na kraju ponovo moramo ići oftamologu, jer moj sin nije htio surađivati. On ne želi biti gusar!


Ana Mitrović:

Mama; Kad ćeš baciti dudu?
Petar (39mj); Kad bude vrijeme za to.


Katarina Kaličić:

1. "Zemlja ima nekoliko mjeseci, koji su naučili letjeti ko avijoni."

2. "Kada grmi, onda to roboti lupaju na oblacima, u svojim crvenim čimicama!"


Sandra Gagić:

Došli smo u slastičarnu i svi smo uzeli sladoled u kornetu. Pitali su nas želimo li preljev, a moj maleni poviče;
"Mama, mama, i ja 'oću proljev!"


Kristina Ižaković:

Vičem neki dan na Maju da obuje japanke i da ne hoda bosa po pločicama. Ona me ozbiljno pogleda i kaže; "Nema potrebe da vičeš i "jutiš" se na mene, obuvam se."


Elizabeta Marinović:

1. Moja petogodišnjakinja; "Mama, komarci sišu krv! Što ćemo kad nam popiju svu krv?"

2. Kažem petogodišnjoj kćeri; "Nemoj pričati s nepoznatima ljudima i odgovarati na njihova pitanja.
Samo kaži "Ne znam, ja sam mala." A moja kćer mi odgovori; "Da li to znači da smijem lagati?"


Brankica Radovanović:

1. Presvlačim se u sobi, dolazi moj 2-godišnjak i zamišljeno me gleda.
Uopće ne obraćam pažnju na njega i nastavljam se oblačiti. Pogleda me onako začuđeno, pa još jednom, pa zaviruje, gleda... Meni ništa nije bilo jasno. U jednom trenu, skupi se u trku i plačući dođe do tate u dnevni boravak; "Tata, mama nema pišuuu, n
ema pišuuuuu...!"

2. Približava se 10 rođendan mog Tina, vozimo se u autu i muž i ja razgovaramo što i kako mu pripremiti za rođendan. Koliko što košta, što bi mogli napraviti da svi budu sretni i zadovoljni... i tako ja govorim kako možemo uzeti sokove, grickalice, čevapčiće i ražnjiće za gradele... kad odjednom, čuješ iza nas šaputanje i šuškanje. Luka (7g); "Mama, lako ti je to zamisliti ali jako teško za izrealizirati."


Monika Jakopović:

Moja djevojčica i ja putovale smo na more. Kad je autobus stao, rekla sam svojoj djevojčici da moram na WC i ušla u restorančić.
Kad smo izašle van, ona je prilično glasno rekla; "Mama je išla kakati" Ljudi oko nas su se smijali, a mi smo požurile u bus.


Jasna Andrišević Bittner:

Kad bi moju trogodišnju kćer pitali koje joj je najdraže voće, ona bi kao iz topa - KOBASA!


Anita Crnjac:

Na groblju sam tražila spomenik svojeg prijatelja, a moj 4-godišnjak mi kaže; "Mama, pa ako ne znaš gdje je, nazovi ga pa nek' ti kaže!"


Renata Mužar Bubnjek:

1 Moja kćer za irokezu svaki put kaže - friteza!

2. Biser moga sina koji ima 11 godina: Na dvorištu su se igrali on i prijatelj Stipe. Ja sam im ponudila sladoled, no Stipina mama je rekla Stipi da ne smije jesti toliko slatkoga. Tada ga moj Adriano upita; "A zašto? Jel' imaš previše šećera u krvi?"


Merima Behilović-Frljak:

Sara: Tetka, pričaj mi priču.
Ja: Može li Pjetlić-Zlatni repić i žrvnjić? Znaš li šta je pjetlić?
Sara: Znam. On kaze "BOOOOK" i snese jaje.
Ja: Jaje snese koka, a pjetlić kaže "Kukurikuuuuu!"
Sara: Aha. Pjetlić kaze "Kukuriku" i daje juhu.


Marija Generalić Bogić:

1. Jedan dan smo muž, ja i naš sin Toni(3 godine) sjeli popiti kavicu. Toni, kao i uvijek, ustaje nakon 2 sekunde i počne istraživati. Uhvatio se velikog suncobrana i ja mu kažem; "Toni, ne diraj suncobran! Može pasti, a i ova će se teta ljutiti, to je njeno" i pokažem na konobaricu koja nam je prilazila. Toni otrči do nje i kaže joj; "Ja sam ljut na tebe!"
Konobarica nas zbunjeno pogleda i mi joj objasnimo što je bilo. Na to će ona: "Ok, ajde dođi samnom!" Odvela ga je do šanka i dala mu keksić. On se sav sretan vratio i kad je pojeo keksić, ode opet do konobarice i kaže joj;
"Ja sam opet ljut na tebe!"  Naravno, dobio je još jedan keksić!

2. Mali Frane (sin od prijateljice), sa sekom je išao na cijepljenje. Išao je sretan ulicom, nosio svoj kišobran i još svim prolaznicima govorio: "Vidi titoban, tupila mi baba!"
Sve je bilo dobro dok nisu došli do ambulante; "Neću, neću teti dotorici, idem doma, neću mamice!"
Kaže njemu mama da mora ući unutra samo da teta Zdenka vidi koliko je narastao! I uđe on nekako unutra, stane nasred čekaonice i vikne na sav glas: "Ja sam narastao veliki!" I pobježe kroz vrata.


Marijana Keranović:

Sjedi moja mama sa mojom kćerkom koja želi svezati kosu u kikice. Kaže baka; "Ako svežeš kosu izgledaćeš kao mala kozica a na to djevojčica odgovara:bako,ako sam ja mala kozica,onda je moja mama mlada koza a ti si stara koza.Kaže baka:šalila sam se,a djevojčica odgovara:bako,možeš se ti samnom šaliti ali ne prekomjerno.


Žana Dobrić:

1. Prilikom posjeta Pape, gledali smo prijenos na Tv-u. Malena kćer je tada ugledala Papu i rekla; "Mama, mama, ge (gle), papa ima kisoban na gavi (glavi)!" Radilo se, naravno, o "biskupskoj kapici".

2. Jedno prilikom, kad smo došli u slastičarnicu, pitala sam svoju curicu što će papati (pri tome sam mislila da odabere sladoled ili kolač), no ona je odgovorila; "Ćape!" (Ćevap
e)

3. Moja je djevojčica u stadiju odvikavanja od pelena. Jedno jutro teta u vrtiću joj je rekla; "Ti si već velika curica i tebi pelene više ne trebaju", a moja malena kaže; "Ocu peju! I mama ima peju isto." (Hoću pelenu i mama ima pelenu isto)Lucia Kurte:

"Pas mi poliže ručicu kad me vidi jer misli da sam ja njegov sladoled!"


Nastavlja se...

  
 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner