New
Prognoza vremena

LJUBAV JE IGRA

 
101_nacin_kako_pokazati_djetetu

DOBRO JUTRO

Dijete ujutro budite poljupcem. Možda vas je naljutilo prethodne večeri, možda se žurite ili mislite da spava i da nije svjesno vaše prisutnosti… Ne mislite na to.
Jednostavno stvorite naviku: budite ga poljupcem.
A kad ste već budni, namažite i svoje i djetetove usne ružem i ljubite se jako ostavljajući tragove na obrazima. Poslije, na isti način, zajedničkim snagama, napadnite drugog roditelja.


U RODITELJSKOJ ODJEĆI


Pokažite djetetu ljubav dijeleći s njim ono što ga zabavlja. Ako želi, dopustite mu da odjene vašu kućnu odjeću ili odjeću za posebne dječje zabave, bez obzira na to što mu je prevelika. Ponekad djeca na taj način ostvaruju posebnu vezu s roditeljima, poistovjećuju se s njima kao sa svojim glavnim idolima, postaju
važna i velika u vlastitim očima i mnogo manje osamljena.


DLAN U DLANU

Nacrtajte svoj dlan (znate već: prislonite ga na papir, raširite prste i olovkom iscrtajte obris), a unutar svog dlana, na isti način iscrtajte i djetetov dlan. Obojite ih različitim bojama. Tako možete obilježiti svako ljetovanje ili, na primjer, možete nacrtati razglednicu koju šaljete baki.

VESELI KIŠOBRAN

Na unutarnjoj strani plašta dječjeg kišobrana nacrtajte sunce, srca, cvjetiće, ispišite svoja imena ili neku tajnu poruku; ukrasite, razveselite i razvedrite dječji pogled u kišni dan.


DRUŠTVENE IGRE


U društvenim igrama osmislite nova pravila koja će vrijediti samo za članove vaše obitelji.
Nagrada pobjedniku može biti deset poljubaca ili ispunjenje jedne želje, pečenje kolača, odlazak u kino…
Dok se igrate, obraćajte se djetetu u superlativima: Gdje se sakrio super Marko? Tko će pronaći najljepšu Lidiju?
Jelena Janičić-Holcer,
iz knjige "101 način kako djetetu pokazati da ga volite"

Preuzeto s dopuštenjem Naklada Nika

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner