New
Prognoza vremena

PICTIONARY

pictionary-game2

Ovo je izvrsna igra pogađanja riječi uz pomoć slika koje crtate kao tragove (natuknice) za vašeg partnera suigrača. Ne trebate biti slikar da biste igrali ovu igru, jer je originalnost to što donosi najviše zabave. Za igranje ove igre trebate najmanje 3 igrača.

PRAVILA IGRE

1. Podijelite se u timove

2. Izaberite trajnog „crtača“ ako vas je samo troje. Njegova zadaća će biti crtati tragove za oba igrača koji igraju.

3. Ako postoji 4 ili više igrača, podijelite se u timove po 2 i neka svaki tim odabere tko će biti „crtač“ za prvu riječ. U sljedećem krugu crta drugi član tima i tako naizmjence. Onaj član tima koji ne crta, pogađa o kojoj se riječi radi.

4. Neka svaki tim stavi početnu figuricu na polje "START" na ploči. Bacajte kocku i ekipa sa najvišim brojem započinje igru.

5. Neka početni tim crtača odabere prvu karticu. Imaju na raspolaganju 5 sekundi da razmisle o kartici i kako će je nacrtati.

6. Pokrenite odbrojavanje na tajmeru, namještenom na 60 sekundi i neka crtači nacrtaju tragove za svoju ekipu.

7. Dopušteno je da član ekipe koji pogađa riječ pokušava pogoditi u vremenu od 60 sekundi, dok god crtač nije kao tragove nactao slova ili brojke, te nije koristio govor tijela kako bi olakšao pogađanje.

pictionary-1

8. Ako je pogađanje uspješno, tada ta ekipa pomiče svoju figuricu za onoliko polja koliko piše na kocki.

9. Neka ta ista ekipa odabere sljedeću kartu, zamijeni uloge i ponovno igra. Dok god u vremenskom roku uspješno pogađa riječ, ta ekipa igra dalje. Jedino kad istekne vrijeme i riječ nije uspješno pogođena, igru nastavlja tim s lijeva.

10. Nastavite igrati dok god jedna ekipa ne stane na pobjedničko polje i na tom polju pogodi riječ. Tada je igra gotova i imamo pobjednika!


DODATNE UPUTE:

Svaka kartica nosi novu riječ u 5 kategorija. Odabir riječi za pogađanje određen je poljem na kojem se nalazi figurica neke ekipe.
Ako je figurica ekipe koja je trenutno na redu na polju naziva "Svi igraju", ili na samoj kartici piše da na tom polju "Svi igraju", tada sve ekipe crtaju i pogađaju. Pobjednička ekipa je ona koja je najbrža i ona nastavlja svoj niz.
Kocka se ne baca na početku poteza, već na kraju, ukoliko je riječ uspješno pogođena u vremenskom roku. Potez se započinje izvlačenjem (nasumičnim) kartice.
Ekipa koja ne pogađa riječ, ostaje na svom polju, dok god ne pogodi zadanu riječ. "Crtač" i "Pogađač" mijenjaju uloge na svakom potezu.

Kada „Svi Igraju“ , tada crtači svakog tima u isto vrijeme uzimaju i gledaju u karticu, te pobijeđuje tim koji najbrže pogodi riječ. Pobijediti u tim situacijama je vrlo važno jer igrate protiv svih u isto vrijeme, te ukoliko pobijedi tim koji je s lieva od Vas, Vi preskačete krug.
Postoji mnogo različitih varijanti igre "Pictionary", uključujući i onu za manju djecu.

NAPRAVITE SAMI SVOJ PICTIONARY:

Potreban vam je jedan bijeli A3 hamer papir i po jedan A4 hamer papir u crvenoj, narančastoj, žutoj, plavoj i zelenoj boji, flomasteri u istim bojama, ravnalo, trokuti, olovke i sl.
Na bijelom hamer papiru nacrtajte polja i obojajte ih žutom, plavom, narančastom, zelenom, ljubičastom i crvenom bojom (zadnje polje bi trebalo biti crveno).
Od hamer papira u boji izrežite male kartice i na njih napište pojmove. Na žute kartica idu osobe, životinje i mjesta, na plave predmeti, na naranđaste radnje, na zelene teški pojmovi i na crvene razni pojmovi koje svi vuku jer tada svi igraju.
Figurice npr. možete posuditi iz seta za igru "Čovječe ne ljuti se", a pješćani sat za odbrojavanje minuta može zamijeniti običan sat ili tajmer. 

pictionary3


(DN)

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner