New
Prognoza vremena

NAJLJEPŠA MAMA


mother-daughter

Jednog lijepog, svibanjskog dana, bračni par je šetao nasipom okruženim proljetnim zelenilom. Ususret im je dolazila malena djevojčica, tužna i uplašena.
- Jeste li vidjeli moju majku? - upitala ih je djevojčica.
- Kako izgleda tvoja majka?
- Lijepa je, najljepša od sviju! - uzviknula je djevojčica.
Bračni par je odlučio pomoći malenoj djevojčici pa su joj rekli da će skupa potražiti njezinu majku. Promatrali su prolaznike i ugledali jednu vrlo lijepu ženu.
- Je li ovo tvoja majka? - pitali su djevojčicu.
- Nije. Moja majka je puno ljepša.

Krenuli su dalje. Žena je djevojčicu držala za ruku. Svaki put kad bi u daljini ugledali žensku priliku, djevojčica je čvršće stegnula ženinu ruku u nadi da je to njezina majka.
Prema njima je dolazila prekrasna mlada žena, duge kose, u divnoj cvjetnoj haljini.
- Je li ova žena tvoja majka? - upitali su djevojčicu.
Djevojčica je tužno odmahnula glavom i počela plakati.
- To nije moja mama. Rekla sam vam. Moja mama je lijepa... puno ljepša od ove tete...

Počela su se paliti prva svjetla. Muž i žena su se pogledavali. Što još mogu učiniti? Gdje tražiti majku malene djevojčice...
Tada su ugledali kako prema njima, brzim korakom dolazi jedna žena. Njezina je odjeća bila stara i prevelika, cipele istrošene, a kosa raščupana od žurbe i vjetra. Njezine su ruke bile ogrubjele i prljave, a lice umorno. Samo su joj oči sjale kao dvije tužne zvijezde u sumrak.
"Jadna beskućnica..." - pomisli žena i htjede s djevojčicom prijeći na drugu stranu nasipa.
Tada djevojčica uzvikne: "Evo moje mame! Mama..." - i poleti prema sirotoj ženi. Majka je kleknula na nasip i širom rastvorila ruke u koje je malena djevojčica uletjela kao ptić u gnijezdo. Kad su se izgrlile i izljubile, majka ju je podigla na ruke pa su nešto pričale i šaputale, sve u najvećoj sreći. Bračni se par zagrlio, nijemo promatrajući taj dirljiv prizor. Ženi su suze tekle niz obraze...

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner