New
Prognoza vremena

HULA - HOP


hulahop2

Hula-hop je jednostavni plastični obruč koji je nastao još u Staroj Grčkoj kao igračka za djecu. Cilj igrača je da, ljuljajućim pokretima struka i bokova, što duže zadrži obruč u pokretu, tj. da mu ne padne na zemlju.

Obruč se može nabaviti u gotovo svakoj trgovini igračkama, a najvažnije je da bude odgovarajuće veličine u odnosu na visinu. To možete provjeriti tako da obruč stavite uspravno uz tijelo. Trebao bi dosezati visinu pupka. Hula-hop se može razlikovati i po težini obruča. Za početak odaberite lakši obruč, sa većim promjerom. Obruči sa većim promjerom se sporije okreću i zbog toga ih je jednostavnije održati u pokretu.

Prije igre (vježbe) s hulahopom dobro se istegnite i zagrijte tijelo.

Hula-hop se može vrtjeti oko struka, na bokovima, nogama, rukama, ispod pazuha, na vratu... Kad savladate hula-hop, bez problema ćete ga moći vrtjeti mijenjajući mu položaje na tijelu, spuštajući ga i podižući po želji.

Držite se tako da stražnjicu i trbuh uvučete unutra, a ramena potisnete prema dolje.

Oko struka:
Stavite obruč oko struka, držite ga s obje ruke, blago razmaknite stopala malo više od širine bokova i stavite jednu nogu ispred druge. Obruč namjestite tako da dodiruje jedan bok, zavrtite ga i počnite se kretati. Prebacujte težinu sa jedne noge na drugu, ljuljajući se u bokovima naprijed-nazad. Pokrete trebate uskladiti tako da bokovima lagano udarate u obruč održavajući ga time u pokretu.
Početnici se često pokušavaju kretati kružno, skupa sa obručem, što je mnogo teže. Mnogo će vam bolje ići ukoliko se krećete naprijed-nazad, uz samo blagi pokret kojim "gurate" hula-hop.

Bokovi:
Hula-hop zadržite na bokovima tako što ćete čim brže raditi pokrete naprijed-nazad. Nakon toga usporite i kad hula-hup počne padati, zatresite stražnjicom da bi se vratio.

Pazuh:
Stavite hula-hup oko pazuha i pokrećite se cijelim torzom.

Ruke:
Primite obruč desnom rukom, dlanovima okrenutim prema gore. Zavrtite ga rukom što brže možete podižući dlan gore-dolje.

hulahoop5

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner