New
Prognoza vremena

BOJE


igra boje2a

Igrači se poredaju uz neki zid, ogradu ili slično. Jedan od igrača je kupac, jedan prodavač, a svi ostali su boje. Igrači "boje" smisle koja će boja biti i šapnu je prodavaču, s time da ne smije biti više igrača iste boje.

Zatim kupac dolazi i kaže: "Dobar dan, imate li ___ boju?" Tako nabraja boje sve dok ne pogodi boju koju je odabrao neki od igrača "boja". Tada prodavač kaže: "Imamo!", a taj igrač "boja" počne trčati unaprijed dogovorenim putem, dok ga kupac lovi.

Ako ga ulovi, igrač "boja" postaje kupac, a kupac smišlja boju i govori je prodavaču.

Ukoliko ga se ne ulovi, igrač "boja" se vraća na svoje mjesto, smišlja novu boju (ili ostavlja staru, po želji), ponovo je šapne prodavaču koji zove kupca i igra se nastavlja.

Važno je da prodavač zna koje boje su odabrali pojedini igrači jer se nikada ne zna tko će biti sljedeći kupac. Također je dobro smišljati neuobičajene boje, kao npr. oker, krem, grimizna, zlatno-žuta i sl., kojih će se kupac teže sjetiti.

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner