New
Prognoza vremena

IZRADA SNJEGOVIĆA

izrada_snjegovica_2012jpg

Oblikujte grudu snijega u ruci, te joj dodajte još snijega dok ne bude toliko velika da je preteška za držati u ruci.

Stavite grudu snijega na snijeg i počnite je lagano rolati. Ako je snijeg dovoljno vlažan (ne prevlažan), trebao bi se lijepiti na grudu i povećavati njezin volumen kako ju gurate. Snijeg stalno još dodatno stiskajte (utapkavajte) rukom kako bi čvršće prionuo na grudu.

Kotrljajte grudu snjega do određene visine, nema ograničenja, samo vaša ideja koliko biste htjeli da je Snjegović velik.

Kada ste napravili veliku grudu snijega, sada još trebate napraviti jednu ili dvije manje koje će vam poslužiti za Snjegovićevo tijelo i glavu. Dakle, Snjegovića možete napraviti od dvije grude; veća gruda-tijelo, manja gruda-glava ili od tri grude; donji dio, trup i glava. Ponavljate postupak kao i za prethodnu grudu.

dvije_grudetri_grude

Manje grude treba dobro utisnuti u veće.

Slijedi slaganje lica. Možete uzeti ugljen, kamenje, dugmad ili bilo što drugo što se može iskoristiti za oči. Vertikalno možete staviti štapić ili posložiti sitno kamenje kako bi  napravili osmjeh, a mrkvu je uobičajeno iskoristiti za nos. Ako nemate mrkve, poslužiti će bilo kakav kratki štap ili veće dugme.

Glavu Snjegovića pokrijte starim loncem, starim šeširom ili kapom. Ako ćete upotrijebiti šešir, trebalo bi ga dodatno pričvrstiti kako ga ne bi otpuhao vjetar. Npr. u stari šešir ili kapu možete ušiti trake koje ćete potom svezati ispod Snjegovićeve brade.

Za ruke i noge Snjegovića vam mogu poslužiti grane drveta ili stare metle koje samo zabodite u veliku grudu. Možete ih složiti prema gore ili dolje, zavisno o tome želite li da Snjegović maše ili da bude opušten. Također mu možete staviti šal oko vrata i posložiti gumbiće koji će izgledati kao da ima kaput!

Budite maštoviti i toplo se odjenite!

Savjet više:

Vaš Snjegović može biti i Snješka, samo je drugačije dekorirajte.
Npr. umjesto lonca ili šešira, na glavu joj možete staviti veliku mašnu za zamatanje poklona i svezati joj ispod brade. Stavite joj ružičasti šal i neki umjetni cvijet na mjesto metle ili grane. Na oči joj možete staviti neke smiješne sunčane naočale.
Mašta može svašta! Npr., ovaj snjegović radi odličan stoj na glavi!

snjegovic_stoj_na_glavi
Snjegović može biti i u obliku životinjice. Od manjih gruda napravite uši i repić ili na glavu možete staviti obruč s losovim rogovima.

Nos kod Snjegovića životinjice neka ne bude mrkva neko npr. manja gruda snijega, komad ugljena, neka prikladna modlica za kekse i sl. Brkove mu možete napraviti od grančica.

snjegovic_2012c
 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner