Prognoza vremena
Pratite nas Facebook Twitter

URADI SAMPAPIRNATE MASKE


Odolite gotovim kostimima, budite kreativni i zajedno s djecom sami izradite maske i kostime za maškare. Sve što vam treba možete pronaći u svojoj kuhinji: papirnate tanjuriće, podloške za torte (odlični za izradu raznih kruna ili čipkastih ukrasa), kartone za jaja i druge sitnice. Pokazat ćemo vam kako vrlo jednostavno možete izraditi masku za ptičicu, prase ili pčelicu, ali na istom principu možete izraditi i bilo koju drugu životinjicu. Kao podloga (nosač) svih ideja je obični papirnati tanjurić koji se može izrezati u cijeli niz oblika, kao uska maska samo oko očiju ili tako da prekriva većinu lica. Ipak, kad radite masku za manje dijete, pripazite da mu nosić i usta budu uvijek otkriveni. Osim papirnatih tanjura, odlična podloga za maske može biti mos guma jer se lako reže, savitljiva je, a opet dovoljno čvrsta da nju možete učvrstiti ukrase.

Ptičica
zutokljunac-1-220zutokljunac-maska-220

Izrežite tanjurić kao na slici (izrežite odmah i rupe za oči jer će vam poslije biti teže). Potom iz kartona za jaja otrgnite dva udubljenja za oči i jedan špic za kljun. Zalijepite na tanjurić prema rupicama za oči. Obojite Decor lakom i dodajte ukrasno perje, paillete i slično. Sa strane probušite dvije male rupice, pa provucite elastičnu gumicu.

Praščić
prase-1PRASE-220

Postupak je isti kao i kod ptičice. Prvo izrežite tanjurić i rupice za oči. Od ostatka tanjurića napravite uši. Zalijepite ih ljepljivom trakom ili jednostavno zaklamajte. Njuškicu napravite od jednog udubljenja za jaja. Ružičastim Decor lakom obojite cijelo lice, pa crnim dodajte detalje.

Pčelica
pcelica-1PCELICA-CRTICA220

Plastični čep ljepljivom trakom učvrstite na izrezani tanjurić. Narančastim ili žutim Decor lakom obojite lice, zaokružite crnim i dodajte detalje. Ticala napravite od crne plišane žice na čije krajeve zakvačite dvije drvene kuglice. Plišanu žicu možete iskoristiti kao držač oko glave umjesto da provlačite gumicu.

Izvor:
Hobby art centar

Maske možete i isprintati

Pogledajte ovdje

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner