New
Prognoza vremena

Proljeće u Cicibanu 2010.

Ovo je deveta godina organiziranja Proljeća u Cicibanu - naših dana otvorenih vrata. Manifestacija je bila otovorena za javnost, a pripremili smo radionicu s bjelovarskom umjetnicom Nadom Makar te predavanje za roditelje koje je održala dr.sc. Dubravka Miljković.

- Vrlo smo zadovoljni odazivom roditelja i gostiju na "Proljeće u Cicibanu", a njihovo pak zadovoljstvo potvrda nam je da smo dobro procijenili što ih zanima. U ovih devet godina "Proljeća u Cicibanu" posjetilo nas je mnoštvo umjetnika i stručnjaka koji su obogatili naš rad. Veseli nas što naša manifestacija doprinosi kulturnoj i obrazovnoj ponudi grada Bjelovara i pozitivno utječe na imidž ustanova koje se bave ranim odgojem i obrazovanjem - ističe ravnateljica Dječjeg vrtića Ciciban, gđa Senka Ivanušec.

U četvrtak, 13. svibnja održana je likovna radionica koju je vodila gđa Nada Makar. Nada Makar je medicinska sestra, radi u dječjoj očnoj ambulanti. Likovnom umjetnošću bavi se iz ljubavi, a okušala se u mnogo tehnika (tapiserija, makrame, slikanje na svili. Uglavnom je samouka, ali pohađala je i tečajeve poznatoga prof. Homena (ak.slikar). Članica je Likovnog udruženja Bjelovar (LUB). Za naše "Proljeće u Cicibanu" odabrala je tzv. decoupage tehniku. Decoupage je stara, ali popularna tehnika ukrašavanja uporabnih i ukrasnih predmeta salvetama, akrilnim bojama, tehnikom raspucale površine, pozlaćivanja i lakiranja. Razvila se u u 18. st. u Velikoj Britaniji i od tada je "zarazila" cijeli svijet omogućujući izražavanje kreativnosti.

mala izložba gđe Nade Makar radova u decoupage tehnici postavljena u DV Ciciban

Djeca i roditelji odlično su se snašli u ovoj tehnici, naravno, uz pomoć gđe Nade Makar.

U petak, 14. svibnja 2010.u suradnji DV Ciciban i DV Osmijeh, organizirano je predavanje dr.sc. Dubravke Miljković. Dubravka Miljković magistrirala je psihologiju i doktorirala pedagogiju. Objavila je veći broj znanstvenih, stručnih i stručno - popularnih članaka. Poznate su njezine knjige iz popularne psihologije koje objavljuje s dr. Majdom Rijavec (Čuda se ipak događaju, Zapisi iz tri ženska kuta, Razgovori sa zrcalom, Srce moje i tvoje u ljubavi stoje, Tko su dobri ljudi, Pozitivna psihologija...) Predaje na Učiteljskom fakultetu i Kineziološkom fakultetu. Često gostuje u televizijskim i radijskim emisijama. Jedna je od omiljenih hrvatskih znanstvenica.

Veliko zanimanje posjetitelja predavanja dr.sc. Dubravke Miljković na temu "Odgojne vrijednosti" još je jednom potvrdilo njezin status vrsnog predavača. Zanimljivo, duhovito, životno - najčešći su komentari slušatelja. Nadamo se da ćemo dr.sc. Miljković imati prilike još koji puta ugostiti u Bjelovaru.

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner