New
Prognoza vremena

RASTEaM i PROBOTika - upisi


RASTEaM i PROBOTika, UPISI 2018./2019.; za nekog 5. ili 4., 3., 2. ili 1. edu-godina u Koraku do znanosti!


Korak do znanosti 2018

S prolaskom ljeta i naših ljetnih kampova dolazi novo doba i vrijeme za nove početke naših edu-programa "RASTEaM" i "PROBOTiku" !

Suština oba programa je iskustveno učenje s tim da su "RASTEaM" programu osnova prirodne znanosti (biologija, kemija, fizika, matematika, geografija i geologija) i koliko god je to moguće, interdisciplinarni pristup svakoj konkretnoj aktivnosti pa djeca izvode eksperimente (sigurne), izrađuju izume i znanstvene igračke, različite funkcionalne naprave, modele, prototipe, slažu i konstruiraju, mjere, prikazuju i analiziraju mjerene podatke, igraju znanstvene društvene igre, rješavaju izazovne zadatke i bave se malim znanstvenim projektima i pravom znanošću! Dakle, djeci ne govorimo što da vide, već samo usmjeravamo njihov pogled. Tako prirodni proces istraživanja postaje sam sebi svrha, igra se njime provlači, a učenje je zabavno!

"PROBOTika" pak podrazumijeva jedan puno uži koncept pa ovdje naglašavamo tehnologiju odnosno programiranje (opismenjavanjem) i robotiku (inženjerstvo) odnosno kreiranje i u konačnici korištenje tih tehnologija.
U "RASTEaM" program se mogu upisati djeca u dobi od 4 godine, a u "PROBOTiku" djeca od 7 (eventualno 6) godina.
 
MOTIVACIJA?

Želim izgraditi ogromnu zgradu. Koja može mijenjati oblik. I boje. Prvi korak? Temelji. Čak i ako se odlučim za levitirajuću varijantu, najvažnije je napraviti kvalitetne temelje. Zamisli da krenem graditi od sedmog kata. Ne bi išlo. Tako da, definitivno ću se baciti na temelje!

Ljudski mozak je plastičan. To znači da on stvara nove neuronske puteve i veze, a njegovi se neuronski sklopovi organiziraju i reorganiziraju kao odgovor na iskustvo. Dječji mozak je jako plastičan. Djeci ideje pršte na sve strane. Korak do znanosti se našao upravo tu, s vizijom da je baš tad kad je ideja najviše, djeci potreban kontekst znanosti jer im ona omogućava da grade kvalitetne temelje.

U ovakvom okruženju djeca imaju priliku izraziti svoju kreativnost i inovativnost, testirati svoje pretpostavke i isprobati moguća rješenja (logika!), slobodno istraživati i izraditi nešto što zaista funkcionira. U konačnici djeca postaju aktivni sudionici vlastitog razvoja te se uče obuhvatnije razmišljati. Dijete koje sudjeluje u ovom procesu ne boji se griješiti, a uvijek teži ka uspjehu. Zbog te sinergije, dijete se tijekom i nakon ovako vođenih aktivnosti u konačnici osjeća dobro i ispunjeno! Sve to stimulira osjetila i  zainteresirani dječji duh! Dijete tijekom naših programa uči iz vlastitog iskustva i  ‘raste’ . Nakon toga, mogućnosti su beskonačne!

"Ovaj način rada s djecom je toliko blizak prirodnom procesu učenja i kreativnosti da ga sama ta ideja pokreće. Dječje čuđenje i znatiželja su njegov start, istraživanje i razmišljanje ga vode i usmjeravaju, pokusi su mu alat, a kreacije su njegove postaje. I on ide i ide…" - Korak do znanosti

Veselimo se novim znanstvenim, tehnološkim, inženjerskim, umjetničkim i matematičkim pobjedama! Te istraživanju i igri, učenju i zabavi naravno!   
 
VAŽNO:
• KONAČNE TERMINE I GRUPE FORMIRAMO PREMA PRIJAVAMA PA JE POTREBNO NAVESTI TERMINE KOJI VAM ODGOVARAJU! ZA DJECU KOJA POHAĐAJU OBA PROGRAMA, POTRUDIT ĆEMO SE KREIRATI BLOK SAT ŠTO PODRAZUMIJEVA JEDAN DOLAZAK TJEDNO.
• U PRIJAVI NAVESTI PODATKE O DJETETU S KONTAKT BROJEM TE NARAVNO ŽELJENI PROGRAM ZA UPIS!
• ZA “PROBOTiku” JE POTREBNO NOSITI LAPTOP, AKO NISTE U MOGUĆNOSTI MOLIMO VAS DA NAM NAVEDETE!
 
Mail za prijavu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Informacije na kontaktu: 092 173 8801

Članarina za 4 radionice: 250kn

Web: http://korakdoznanosti.com/

Facebook: https://hr-hr.facebook.com/korakdoznanosti/

Instagram: https://www.instagram.com/korakdoznanosti/


ISTRAŽIVANJE + IGRA = UČENJE + ZABAVA

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner