New
Prognoza vremena

RASTIMO ZAJEDNO - BESPLATNE RADIONICE


rastimo zajedno copy

Podrška roditeljstvu podrazumijeva aktivnosti s roditeljima koje im olakšavaju svladavanje svakodnevnih ili specifičnih roditeljskih izazova s kojima se susreću dok brinu o svojoj djeci i njihovom razvoju.

Program radionica s roditeljima "Rastimo zajedno" razvijen je u okviru Programa podrške ranom razvoju i poticajnom roditeljstvu Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj, a u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Radionice "Rastimo zajedno" nisu škola za roditelje niti terapijska grupa. Na radionicama su roditelji i voditelji partneri u traženju odgovora na pitanja o roditeljstvu i djetetovom razvoju. Roditelji s voditeljicama i s drugim roditeljima razmjenjuju informacije, znanja, vještine i tako zajednički uče i pružaju si međusobnu podršku koja su se pokazala korisnima za jačanje kompetentnosti roditelja i djeteta.

Radionice su za roditelje besplatne, a namijenjene su svim roditeljima male djece bez obzira polazi li dijete vrtić ili ne.
Vodi ih tim posebno educiranih stručnjaka za rani razvoj; psiholozi, pedagozi, defektolozi, logopedi, edukacijski rehabilitatori, socijalni radnici, odgojitelji. U grupi je obično 8-12 roditelja.

Program je kreiran tako da se 11 radionica nadovezuju jedna na drugu. Očekuje se da roditelji pohađaju svih 11 radionica. Gotovo svi roditelji koji su završili program kažu da im nije bilo predugo, iznenade se kad se program završi i da je već gotovo te žele neki oblik nastavka druženja i zajedničkog učenja.

Radionice s roditeljima "Rastimo zajedno" provode se u dječjim vrtićima, udrugama i obiteljskim centrima u 61 gradu u svim županijama Republike Hrvatske. Popis dječjih vrtića i obiteljskih centara koji provode radionice "Rastimo zajedno" nalazi se ovdje.

Radionice najčešće započinju u rujnu-listopadu ili u veljači-ožujku. Nazovite vrtić ili obiteljski centar u vašem gradu i provjerite kada je planiran sljedeći ciklus radionica.

unicef rastimo zajedno
 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner