New
Prognoza vremena
Pratite nas Facebook Twitter

PRIRODA I LJUDIVRTIĆ IZ SNOVA


ruski-vrtic1 copy
U vrtiću o kojem priča cijeli svijet, djecu uče igranju šaha, slikanju, aikidou, plesu, te raznim stranim jezicima.

Prava pravcata bajka od vrtića pod nazivom "Sad-Grad" nikla je u gradu Krasnogorsku, blizu ruske prijestolnice. Dio neobične palače su  zamci i kule s likovima iz bajki; vilama, patuljcima i vilenjacima. U vrtiću se djeca igraju, uče, slikaju, plešu...

Vrtić je osmišljen do najmanjeg detalja. Na stepenicama se nalaze specijalne dječje ogradice, ormarići su napravljeni u obliku kućica, s gomilom igračaka. Tu je smješteno i pravo kazalište s velikim foajeom, garderoberom, velikom scenom i akustičnom dvoranom s profesionalnom rasvjetom. To, objašnjavaju pedagozi, utječe na razvoj sposobnosti i talenata kod djece.

ruski-vrtic3
U posebnoj sobi "žive" junaci iz bajki: vile, patuljci, vilenjaci... Tu ima prelijepog, raznobojnog cvijeća i cepelin s pravim prozorima. Njih su nacrtala djeca, a slikari i dekorateri su sve pretočili u stvarnost. Imaju kreativne radionice, a u dvorištu vrtića se nalazi park s raznim penjalicama, kućicama, toboganima, ljuljačkama, klackalicama...

ruski-vrtic2
Posebna pažnja se posvećuje ne samo razvoju djece, već i njihovom zdravlju. Ovdje su zaposlene čitave "čete" logopeda, psihologa, pa čak i masera. Imaju svojeg kuhara koji priprema jela za svako dijete posebno. Nisu zapostavljeni ni roditelji! Oni svoje dijete mogu pričekati u ugodnom kafiću, uz šalicu kave, i tu se mogu informirati kako se njihovo dijete uklopilo u novu sredinu, te kako napreduje u stjecanju novih znanja i vještina.

Zanimljivo je da boravak djeteta u tom vrtiću nije prejak udarac na kućni budžet. Glavne troškove je na sebe preuzela kompanija zaslužna za izgradnju vrtića, pa roditelje vrtić košta otprilike koliko bi ih koštala osoba za čuvanje djeteta.

Kažu da djeca u tom vrtiću toliko uživaju da gotovo ne žele ići svojim kućama, niti se rastati od svojih "teta".

ruski-vrtic4

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner