Baner
Prognoza vremena
Pratite nas Facebook Twitter

PRIRODA I LJUDIŠKOLSKE UNIFORME U HRVATSKOJ


OS Jurja Dalmatinca-Sibenik
Izvor fotografije: ŠibenikIN portal

Osnovna škola Antuna Mihanovića u Osijeku prije tri godine uvela je školske uniforme, ali samo za učenike prvih razreda, a u narednim godinama uniforme bi se trebale uvesti u sve razrede, od prvog do osmog.

Osnovna škola Jurja Dalmatinca u Šibeniku prva je škola u Hrvatskoj koja je uvela školske uniforme za sve učenike. Oko 550 osnovnoškolaca nosi školske uniforme, čime se želi smanjiti diskriminacija među učenicima te ojačati identifikacija učenika sa školom. Djeca iz matične i područnih škola Jurja Dalmatinca za sada su odjevena u polo majice kratkih ili dugih rukava s našivenim grbom škole, a uskoro bi trebalo uslijediti i kompletiranje cijele školske uniforme

"Reakcije roditelja generalno su pozitivne, a svi zajedno smatramo da će i ovaj mali korak doprinijeti većem zajedništvu i boljoj pripadnosti školi, ali i smanjenju socijalnih razlika među djecom", kazao je ravnatelj OŠ Jurja Dalmatinca, Natko Duvnjak.

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner