New
Prognoza vremena
Pratite nas Facebook Twitter

PRIRODA I LJUDIGDJE ŽIVE MUŠKARCI KOJI POMAŽU U KUĆI?


gdje zive muskarci koji pomazu u kuci

Rezultati studije Svjetske organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj, pokazali su da Slovenci u prosjeku utroše 114 minuta dnevno obavljajući kućanske poslove. Najmanje vremena za kućanske poslove utroše muškarci u Indiji - 19 minuta.

Stručnjaci kao glavni razlog navode kulturološke razlike, ali ni Europljani iz nekih razvijenijih zemalja nisu puno vrijedniji. Naime, Talijani provedu nepun sat pomažući svojim suprugama, Mađari malo više od toga, a Turci tek 21 minutu.

Odmah ispod Slovenaca, najvrijedniji muškarci su Danci, pa Estonci, a Francuzi su se našli na četvrtom mjestu s 98 utrošenih minuta pri obavljanju kućanskih poslova.

Stručnjaci dodaju da je podjela poslova u kući direktno povezana s ekonomskom moći, odnosno s razlikom u primanjima između muškaraca i žena. Upravo iz tih razloga, u društvima u kojima je ta razlika veća, žene na sebe preuzimaju obaveze u domaćinstvu.

Ta razlika je najmanja u skandinavskim zemaljama, a Hrvatske nema na listi.

zemlje gdje muskarci pomazu u domu
 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner