Prognoza vremena

ČINI PRAVU STVAR - ZA OSMIJEH DJETETA U BOLNICI


DND Hrvatska-cini pravu stvar

Uključite se u akciju uređenje Dječje bolnice Gornja Bistra i obojite dječja lica osmijehom

U tijeku je izazov koji je pokrenuo Marko, 27-godišnji asistent na projektima udruge Savez društava Naša djeca Hrvatske s ciljem prikupljanja donacija za uređenje Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra. Naime, Savez društava Naša djeca Hrvatske odlučio se na oslikavanje i uređenje bolnice uz pomoć volontera te u naumu da se taj plan i ostvari, postavljen je izazov za prikupljanjem donacija kojima bi se lakše ostvarilo sve što su zamislili. Za svakih doniranih 10.00 kn, Marko i njegove kolegice iz ureda neće koristiti lift za dolazak (i odlazak) na posao nego će isti zamijeniti stepenicama. Ovaj izazov uključuje 93, odnosno 186 stepenica koje će svi uključeni u ovaj izazov prošetati za mališane iz bolnice Gornja Bistra.

Do ovog izazova došlo je zahvaljujući tome što se Savez DND Hrvatske našao na Vipnet-ovoj platformi ČINI PRAVU STVAR, jedinstvenoj društvenoj mreži koja na jednom mjestu okuplja pojedince koji žele pomoći ili osvijestiti javnost o nekom problemu i udruge kojima je pomoć potrebna. Na ovoj platformi možete kreirati vlastiti izazov i dijeljenjem izazova na svojim društvenim mrežama pozvati svoje prijatelje da Vas podrže u ostvarenju cilja doniranjem novaca udruzi koju izaberete, a podupirući Vas u ostvarenju Vašeg izazova. Registracija je jednostavna, a svojim angažmanom na jednostavan način uz pomoć prijatelja i poznanika možete prikupiti donacije za hvalevrijedne akcije kao što je i ova u ime Saveza društava Naša djeca Hrvatske.

"Željeli bismo svaku bolnicu učiniti dostupnijom i ugodnijom svakom djetetu, ali s obzirom na specifičnost bolnice u Gornjoj Bistri i njezinih malenih bolesnika, a budući da smo već razmatrali uređenje baš te bolnice, zaključili smo kako bi nam ova platforma i naš prvi izazov bili dobro sredstvo za realizaciju te inicijative i uređenje bolnice." poručio je Marko te dodao: "Na ideju smo došli kolegica iz ureda i ja, polazeći od toga da bismo u izazov trebali povezati ne samo nešto komotno i nama lako dostupno, već ono što bi nama samima donijelo određenu korist, a to je rekreacija koja nam (barem meni) nedostaje, odnosno uložen napor u penjanje i potrošena energija do 4. kata."

Vip ČPS intervju 040 copy

Svi iz udruge složni su u jednom, a to je da je ovo je prvi, ali zasigurno ne i zadnji izazov koji su postavili. "Kada prođe ovaj prvi izazov i ostvarimo što smo naumili, zasigurno ćemo, ovisno o potrebi, postaviti nove. Željeli bismo oživjeti i oslikati što više bolnica uključenih u akciju "Za osmijeh djeteta u bolnici", te privući i ostale bolnice da nam se priključe", poručio je Marko.

Sav prikupljeni iznos namijenjen je uređenju Dječje bolnice Gornja Bistra, zadnje bolnice koja se priključila akciji "Za osmijeh djeteta u bolnici" koju Savez DND s partnerima provodi još od 1999. godine s ciljem promicanja i primjene suvremenih načela humanizacije bolničkog liječenja djece te oplemenjivanja bolničkog prostora namijenjenog djeci.

U nastavku Vam donosimo cijeli intervju s ambasadorom platforme Čini pravu stvar Markom Jelenčićem te vas pozivamo da podržite ovu inicijativu.
Intervju pročitajte ovdje: https://cinipravustvar.hr/clanak/koliko-para-toliko-dana-bez-lifta-i-jos-vise-osmjeha-na-licima-malisana-u-djecjoj-bolnici-gornja-bistra/9956, a donacije za ovu hvalevrijednu akciju možete uplatiti ovdje: https://cinipravustvar.hr/izazov/pjeske-na-posao-na-4-kat/8955

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner