New
Prognoza vremena

RASTEaM i PROBOTika, UPISI 2017./2018.

Rasteam-upisi rujan 2017 copy

S novom školskom godinom kreću i naši programi! U tijeku su upisi na naš cjelogodišnji STEaM edu-program ‘RASTEaM’ te PROBOTiku (programiranje i robotika).

Roditelje molimo da nam jave na koji program upisuju dijete s terminima koji bi Vam odgovarali kako bi mogli složiti grupe. Potrudit ćemo se složiti termine tako da djeca koja pohađaju oba programa imaju radionice zaredom u istom terminu (ukupno 2 sata). Također, sva djeca koja su već pohađala RASTEaM program, obzirom da smo osmislili još jedan novi program (za 4. edukativnu godinu!), mogu nastaviti pohađati radionice!
 
Želim izgraditi ogromnu zgradu. Koja može mijenjati oblik. I boje. Prvi korak? Temelji. Čak i ako se odlučim za levitirajuću varijantu, najvažnije je napraviti kvalitetne temelje. Zamisli da krenem graditi od sedmog kata. Ne bi išlo. Tako da, definitivno ću se baciti na temelje!
Ljudski mozak je plastičan. To znači da on stvara nove neuronske puteve i veze, a njegovi se neuronski sklopovi organiziraju i reorganiziraju kao odgovor na iskustvo. Dječji mozak je jako plastičan. Djeci ideje pršte na sve strane. Korak do znanosti se našao upravo tu, s vizijom da je baš tad kad je ideja najviše, djeci potreban kontekst znanosti jer im ona omogućava da grade kvalitetne temelje.
Radionice „Korak do znanosti“ su pomno osmišljene tijekom višegodišnjeg rada u edukaciji i popularizaciji znanosti i namijenjene su djeci u dobi od 4 do 12 godina. Naš mali istraživački centar je iznjedrio autorski koncept "RASTEaM".

Korak do znanosti djeci već od četvrte godine nudi okruženje konstruktivnih i logički vođenih situacija te podražaja koji stimuliraju njihov razvoj. Uz stručno vodstvo edukatora djeca kroz cjelogodišnji STEaM edu-program pomoću u osnovi ‘novog jezika’, a konkretno koristeći tzv. STEAM: Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics, koji nam omogućuju neizmjeran spektar novih riječi, jezika i koncepata, djeca uče bez opterećenja jer se pritom igraju! Slobodnim istraživanjem i s osjećajem izazova dijete na svakoj radionici razvija svoje kognitivne i motoričke sposobnosti te komunikaciju, druži se i zabavlja. Jep, iz našeg iskustva, djeca to trebaju, to žele i  vole!

Pristup je u potpunosti iskustven što znači da djeca samostalno izvode eksperimente (sigurne za izvođenje),  izrađuju izume i znanstvene igračke, različite funkcionalne naprave, modele, prototipe, slažu i konstruiraju, mjere, prikazuju i analiziraju mjerene podatke, igraju znanstvene društvene igre, rješavaju izazovne zadatke i bave se malim znanstvenim projektima i pravom znanošću! Dakle, djeci ne govorimo što da vide, već samo usmjeravamo njihov pogled. Tako prirodni proces istraživanja postaje sam sebi svrha, igra se njime provlači, a učenje je zabavno!

Rasteam-upisi rujan 2017-b
 
U ovakvom okruženju djeca imaju priliku izraziti svoju kreativnost i inovativnost, testirati svoje pretpostavke i isprobati moguća rješenja, slobodno istraživati i izraditi nešto što zaista funkcionira. U konačnici djeca postaju aktivni sudionici vlastitog razvoja te se uče obuhvatnije razmišljati. Dijete koje sudjeluje u ovom procesu ne boji se griješiti, a uvijek teži ka uspjehu. Zbog te sinergije, dijete se tijekom i nakon ovako vođenih aktivnosti u konačnici osjeća dobro i ispunjeno! Sve to stimulira osjetila i  zainteresirani dječji duh! Dijete tijekom naših programa uči iz vlastitog iskustva i "raste". Nakon toga, mogućnosti su beskonačne!
 
"Ovaj način rada s djecom je toliko blizak prirodnom procesu učenja i kreativnosti da ga sama ta ideja pokreće. Dječje čuđenje i znatiželja su njegov start, istraživanje i razmišljanje ga vode i usmjeravaju, pokusi su mu alat, a kreacije su njegove postaje. I on ide i ide…", Korak do znanosti
 
Veselimo se novim znanstvenim, tehnološkim, inženjerskim, umjetničkim i matematičkim pobjedama! Te istraživanju i igri, učenju i zabavi naravno!

*U PRIJAVI NAVESTI PODATKE O DJETETU S KONTAKT BROJEM TE NARAVNO ŽELJENI PROGRAM ZA UPIS!
*ZA PROBOTiku JE POTREBNO NOSITI LAPTOP, AKO NISTE U MOGUĆNOSTI MOLIMO VAS DA NAM NAVEDETE!

Mail za prijavu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Web: http://korakdoznanosti.com/rasteam-i-probotika-upisi-2017-2018/
Informacije na kontaktu: 092 173 8801

Članarina za 4 radionice: 250kn

Facebook: https://hr-hr.facebook.com/korakdoznanosti/

Instagram: https://www.instagram.com/korakdoznanosti/

ISTRAŽIVANJE + IGRA = UČENJE + ZABAVA
 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner