New
Prognoza vremena
Pratite nas Facebook Twitter

OBITELJ

VRATITE ENERGIJU I DOBRO RASPOLOŽENJE


vratite dobro raspolozenje

U trenucima kad osjetite umor i neraspoloženje, iskušajte sljedeće prijedloge, ili barem neke od njih:
  • Izađite na zrak
Dovoljno je samo 15 do 20 minuta na otvorenom, i osjećat ćete se puno bolje. Sunce će vam dati potrebnu energiju i popraviti vam raspoloženje.
  • Pojedite jabuku
Kad osjetite manjak energije, umjesto da posegnete za npr. čokoladom, zagrizite jabuku. Neka vam ona uvijek bude nadohvat ruke jer stabilizira šećer u krvi, daje energiju, puna je vlakana, složenih ugljikohidrata i vitamina C.
  • Popijte malo vode
Najčešći uzrok umora je dehidracija. Ako u organizmu nema dovoljno tekućine, tijelu je potrebno više snage za opskrbu stanica kisikom i hranjivim tvarima. Dehidracija može biti i uzrokom vrtoglavice i umora, pa povećajte unos vode.
  • Ustanite
Probudite svoje tijelo tako što ćete ustati! Nastojte ne sjediti predugo. Krvne žile imaju prirodnu tendenciju sužavanja tijekom dugog perioda neaktivnosti, zbog čega se možete osjećati umorno čak i ako ste dovoljno spavali. Samo ustanite i "protegnite" noge na nekoliko minuta da bi se vaše srce i mišići pokrenuli. Nakon toga ćete biti produktivniji i u poslu.
  • Dišite duboko
Disanje doista okrijepljuje ako znate kako udahnuti duboko i nakon toga potpuno izdahnuti zrak. Pravilno disanje vas može regenerirati.
  • Sjedite uspravno
Umjesto da vam glava, vrat i ramena idu prema naprijed i tako utječu na arterije odgovorne za dotok krvi u mozak, dovoljno je da se uspravite i puno toga će se promijeniti. Protok krvi je bolji kad su leđa uspravna, a mišići manje opterećeni.
  • Popijte šalicu zelenog čaja
Zamijenite šalicu vašeg uobičajenog popodnevnog napitka zelenim čajem. On sadrži male doze kofeina i osigurava osvježenje ubrzavanjem metabolizma.
  • Trepćite
Kad osjetite da vam se spava dok čitate na kompjuteru ili gledate televiziju, trepćite češće umjesto da počnete širiti oči i pokušavate ne treptati. Vaš mozak se odmara svaki put kad trepnete.
  • Družite se s vedrim ljudima
Okružite se ljudima koji vas motiviraju i pomažu vam da oživite tijelo i duh. Povežite se s prijateljima koji šire dobru energiju i entuzijazam, s njima ćete se osjećati puno bolje.

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner