New
Prognoza vremena

MEMORY


Memory

PRAVILA IGRE

Uzbudljiva igra koncentracije za 2 – 10 igrača, za djecu od 5 godina i starije. Koncentracija i dobro pamćenje su ključ uspjeha u ovoj igri, a oboje se stimulira kroz ovu igru.

POČETAK IGRE:

Dobro izmješajte karte i posložite ih na stol tako da su slike okrenute licem prema dolje, a složene su u obliku pravokutnika (preporuka: 10 x 6). Poleđina svake karte mora biti dobro vidljiva, tj. karte se ne smiju doticati.
Igru započinje igrač prema dogovoru, a nastavljaju ostali igrači u smjeru kazaljke na satu. Onaj na koga je red okreće dvije karte, pazeći da svatko tko igra može vidjeti karte.

Ako slike preokrenutih karata odgovaraju jedna drugoj, maknite taj par karata, stavite ih na stranu i odmah okrenite druge dvije karte. Dokle god igrač uspijeva okrenuti par karata koje pristaju jedna drugoj, dotle ima pravo okretati karte. Čim okrene dvije karte koje ne čine par, njegovo je pravo okretanja karata završeno. U prvim djelovima igre često se događa da dvije okrenute karte ne čine par.

Svatko nastoji točno zapamtiti gdje leži svaka od slika, ali vrlo brzo se događa da je par preokrenute karte već viđen. Igrač na kojemu je tada red pokušava se prisjetiti gdje je ta karta, kako bi mogao okrenuti odgovarajući par.

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner