New
Prognoza vremena

KAKO PROSLAVITI MAMIN ROĐENDAN


kako proslaviti mamin rodjendan

Pažnja naših majki i supruga nam je neprocjenjiva kroz cijelu godinu. Kad shvatimo da se bliži rođendan naše najdraže žene, počinju razmišljanja kako je razveseliti i taj joj dan učiniti danom za pamćenje.

Ako je upitamo što želi za rođendan, najvjerojatnije će samo skromno odmahnuti rukom ili nam odgovoriti nekom duhovitošću. Ali, ne dajte se zavarati! Iako je majkama doista najvažnije da smo svi zdravi i na okupu, u dubini duše će s nestrpljenjem očekivati neki vaš znak pažnje. Zato je bolje ništa ne pitati, zapravo, uopće nemojte spominjati kako znate da joj se bliži rođendan.
Tate i djeca - glave skupa i u tajnosti osmislite plan za mamin rođendan! Odlično ćete se zabaviti, a mami priuštiti puno srce radosti.
 • Ideje za proslavu
Večer prije rođendana

Pričekajte da mama zaspi. Ovaj dio je najteži jer su mame obično te koje zadnje zaspu i prve se bude... Preuzmite na sebe neke njezine večernje obaveze ili je jednostavno potjerajte u krevet (nema veze ako nešto nasluti, od leptirića znatiželje i iščekivanja će slađe zaspati).

Ukrasite vaš dom, oblijepite ga veselim i duhovitim čestitkama koje možete izraditi danima prije (neke ceduljice s lijepim porukama možete staviti na neočekivana i skrivena mjesta, pa danima nakon rođendana uživati u maminim osmjesima kad ih bude pronalazila). Izradite ružice od papira i postavite ih oko njezinog kreveta, po putu od sobe do kuhinje, po stolu... gdje god želite. Naravno, možete kupiti i svježe cvijeće, ali ova je varijanta povoljnija (mame uvijek brinu koliko ste potrošili, ako trošite na nju) i originalnija.

Jutro, prije negoli se mama probudi

Probudite se prije mame i pripremite joj slavljenički doručak. To mogu biti palačinke, jaja u srcu od hrenovke, ili ako ste totalno nespretni u kuhinji, tata može skoknuti do trgovine ili pekarnice i kupiti nešto fino što mama voli jesti. Naravno, uz to ide neki fini sok ili topli napitak koji je može dočekati u šalici s otisnutom čestitkom ili nekom drugom lijepom porukom.

Lijepo se i svečano obucite (ako stignete, jer mama će se najvjerojatnije neko vrijeme praviti da spava, a zapravo će vas raznježeno slušati kako šuškate po kuhinji).

Kad se mama probudi

Početak dana vam ostavljamo na volju. Možete je probuditi tako što ćete joj uskočiti u krevet, izgrliti je i donijeti joj doručak u krevet. Možete je čekati ispred vratiju sobe i zapjevati joj rođendansku pjesmu kad otvori vrata ili i prije toga, a možete se i pritajiti i iznenaditi je pjesmom, darovima, poljupcima i doručkom kad uđe u kuhinju.

Ostatak dana

Ne dajte se nikakvom lošem raspoloženju. Potrudite se da cijeli dan ostane svečan.

Što mami pokloniti

Najljepši su oni darovi koji nam pokazuju da je osobi koja nas daruje zaista stalo do nas. To su darovi za koje je potrebno neko vrijeme i trud, koji pokazuju da osoba koja daruje sluša što govorimo i slično. Ako tijekom godine, mama spomene neku knjigu koju bi voljela pročitati ili film koji bi voljela pogledati, zapamtite to, zapišite ako treba. Razveseliti ćete je puno više nego ako joj poklonite neki trenutni hit.

Donosimo vam nekoliko prijedloga:

 • buket majčinog omiljenog cvijeća s omiljenom čokoladom (prisjetite se onoga što voli)
 • privjesak (medaljon) s vašom obiteljskom slikom
 • izradite spomenar u kojemu će se nalaziti fotografije slavljenice kroz vrijeme, napišite posvetu i svi se potpišite
 • napravite popis stvari zbog kojih volite svoju slavljenicu, a potom ga uokvirite kao sliku
 • CD na koji ćete snimiti mamine najdraže pjesme
 • naručite majicu s otiskom neke osobne fotografije ili teksta koji će razveseliti mamu (otisak može biti i na jastučnici, stolnjaku...)
 • slatki, mali novčanik i u njemu srećka
 • organizirajte početak maminog novog hobija (možda je spominjala da bi se voljela nečim baviti kad bude imala više slobodnog vremena, slikati, učiti strani jezik, ići na tečaj plesa...)
 • poklon bon za masažu (ili manikuru, frizera...), koji će učiniti da se slavljenica osjeća posebno
 • poklon bon za neki spa tretman za dvije osobe (drugi je za njezinu najbolju prijateljicu - mama će biti oduševljena)
 • obiteljska zabava iznenađenja, na koju ćete pozvati neke osobe koje slavljenica nije dugo vidjela, a znate da to želi
 • odvedite je u kino, a film neka bude iznenađenje za nju (birajte tematiku filma u kojoj će slavljenica uživati)
 • iznenadite je kartama za neku dobru kazališnu predstavu ili koncert
 • izlet na kojemu ćete slavljenicu počastiti ručkom

* u svoje (tajne) planove možete uključiti maminu najbolju prijateljicu, ona će zasigurno imati dobre ideje.

I naravno, tu je torta. Ako možete, za tortu angažirajte baku (bake jako vole takve tajnovite stvari povezane s ljubavlju), a ako ne, napravite tortu sami. Ma, nije teško. Kupite gotove biskvite, malo ih natopite mlijekom, nadjenite gotovom kremom (upute su na vrećici) ili pudingom i ukrasite šlagom po kojemu ćete pisati jestivim bojama. To će biti najbolja torta koju je mama ikad probala.

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner