New
Prognoza vremena

PROFIL VAM DARUJE SLIKOVNICE "MAJA"


Marcel Marlier, Gilbert Delahaye

Maje

Neka slikovnica vašeg djetinjstva, postane i najdraža slikovnica vaše djece!

Dražesna djevojčica Maja svjetski je poznat lik iz slikovnica još od davne 1954. godine kada je objavljena prva knjižica o njoj.

Priče o Maji nježne su i tople, isprepletene raznovrsnim dogodovštinama i poučnim situacijama. Ponekad nas odvode u čaroban svijet bajki, zastrašujućih duhova ili pak raskošnih kostima, a već u drugom trenutku s Majom smo na proslavi rođendana, u školi, na satu baleta ili spašavamo nemoćnu životinju i brinemo se o biljkama i očuvanju prirode oko nas. Njezine pustolovine kombinacija su svakodnevice, dječjih snova i mašte, a obitelj, prijatelji i životinje najvažnije su okosnice njezina života. Odnosi između djece i odraslih temelje se na poštivanju i solidarnosti. Radoznala, brižna, razigrana, domišljata… samo su neki od pridjeva koji se vežu uz ljupku Maju.

Profil vam daruje:

Maja – mala vrtlarica

Maja mala vrtlarica

Majina je obitelj kupila kućicu na selu s velikim vrtom koji je potrebno urediti. Treba pošišati živicu, posaditi cvijeće, nasuti šljunak ispred ograde, oplijeviti korov, poravnati grabljama stazice... Maja i Mišo odlučno su se prihvatili posla, a radoznali Žućo prati ih u stopu.  Vrt nakon puno truda i rada izgleda prekrasno, a djeca se o njemu nastavljaju brinuti i tijekom cijele godine. Naše vrijedne junake tata je pohvalio, ali i nagradio predivnim iznenađenjem!

Darujemo 3 (3x1) slikovnice "Maja – mala vrtlarica"


Maja u školi

Maja u skoli

Majin dan u školi prepun je različitih aktivnosti i iznenađenja. Danas im u razred dolazi nova učenica i to čak iz Indije! Učenici na globusu radoznalo otkrivaju gdje se nalazi njezina domovina. Zatim pišu pismo uredniku novina te odlaze u obližnju knjižnicu i čitaonicu gdje svi vole razgledavati i čitati mnogobrojne knjige, slikovnice, stripove… Nakon odmora i ručka u školskoj kantini spremni su za čitanje pjesmice koju će potom dočarati likovnim radovima. Očekuje ih još i odlazak do rijeke gdje proučavaju prirodu. Zvono oglašava kraj nastave. Umorni od napornog, ali uzbudljivog dana, učenici odlaze svojim kućama odmoriti se. Maja je presretna što je danas stekla novu i divnu prijateljicu!

Darujemo 3 (3x1) slikovnice "Maja u školi"

profil logo copy copyJavite nam se na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript i ostavite svoje podatke s brojem telefona te s nazivom slikovnice o Maji koju želite osvojiti! Možda će stići baš na Vašu adresu! Igra darivanja traje do 07.06.2017.

Igra darivanja je završena!

Dobitnici su:

"Maja mala vrtlarica"

- Daniela Jovanova Ivanković, Zagreb

- Osnovna škola Sunja, Sunja

- Ivana Matušan Muhvić, Kastav

 

"Maja u školi"

- Tatjana Krznarić, Đakovo

- Spomenka Fajfarić, Maruševec

- Mirjana Lučić, Rijeka

 
Baner

Newsletter

Želite li primati obavijesti o igrama darivanja i novim sadržajima na Lukinom portalu, predbilježite se na naš Newsletter.
KOLUMNE
Baner
Baner
Baner
Baner